positiviteit

Niet angst maar positiviteit bij daten

Net als bij zoveel zaken in het leven houdt angst je weg van waar je echt naar toe wil. Heb je angst dat je nooit de ware zult vinden, dan is de kans van slagen zeker minder dan wanneer je wat makkelijker in het leven staat. Nog geen partner, mijn tijd komt wel, ik ben nog jong, nou en. Dat wil niet zeggen dat je er geen energie in mag stoppen.

Geen angst maar positiviteit bij daten

Bewust op zoek gaan naar een partner kost energie. Energie heb je genoeg, dus dat is niet erg. Maar het kan meer energie kosten dan nodig is wanneer je deze stopt in angst en wanhoop. Daar heeft niemand iets aan, vooral jijzelf niet. Er zijn facetten waar je je beter op kunt richten om de kans op het vinden van een partner te vergroten. Deze positieve energie richting jezelf is sowieso goed voor jou. Want jij moet vooral goed voor jezelf zorgen.

1. Verhoog je tevredenheid

Wanneer je te erg zoekt naar een ander, kun je jezelf wel eens vergeten en dat is juist fout. Zorg goed voor jezelf zodat je een tevreden mens bent. Ga sporten, gezond eten, of doe iets waar jij blij van wordt. Het gevolg is dat je tevreden wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Wanneer je teveel uitstraalt dat je perse iemand nodig hebt, is dat juist niet uitnodigend. Mensen vinden je aantrekkelijker en interessanter wanneer je hen niet nodig hebt. Door jezelf te ontwikkelen word je vrijer, wijzer, kalmer, onafhankelijker en zekerder van jezelf. Dit maakt jouw leven leuker en je bent meer aantrekkelijk voor anderen.

2. Zorg voor hoog zelfbeeld

Partners die iemands lage zelfbeeld uitbuiten om hun lage zelfbeeld te verhogen, zo iemand moet je mijden. Wanneer jij minder goed over jezelf denkt dan voel je je waarschijnlijk op je gemak bij iemand die hetzelfde doet. Dit moet je juist niet hebben. Begin van de ellende. Wil je een leuke partner vinden die past bij wie jij wil zijn, dan moet je eerst aan je zelfvertrouwen werken. Dan vergroot je de kans iemand aan te trekken die jou met respect behandelt. Met hoger zelfbeeld durf je ook eerder te flirten en eerste stappen te zetten.

3. Straal positiviteit uit

Ellende, daar zit niemand op te wachten. Het idee samen met iemand te zijn, wordt vaak gevolgd met het idee van samen plezier te maken en samen gelukkig zijn. Dus ook al zit het wel eens tegen in het leven, probeer dat soms voor je te houden. Probeer hoe moeilijk dat ook lijkt er op een positieve manier naar te kijken. Leer ervan, ervaat het, omarm het. Jij wordt er sterker van. Leren positief te denken maakt jou een gelukkiger mens, waar anderen om gaan geven. Misschien is het nodig het leven soms minder serieus te nemen, maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd dan gedaan, beetje de aard van het beestje. Maar sta er waar mogelijk, bij stil.  Lach meer, doe vaker gek en je merkt dat dat zo moeilijk dan niet is.

4. Ben een echt mens

Mensen houden van echte mensen. Wanneer je de hele tijd een rol speelt val je zo door de mand, want dan ben je minder spontaan. Je moet je dus niet anders voordoen dan je bent. Wanneer je aan het daten gaat, moet je vooral gewoon jezelf zijn. Vertel over je zelf, laat zien wie je bent en wat je vindt en verondschuldig je daar nooit voor.  Jij bent wie je bent. Hoe meer je jezelf durft te laten zien, des te dichter mensen bij je zullen komen. Mensen houden van echte mensen. Dat geldt ook voor jouw toekomstige levenspartner.

5. Zorg dat je richting hebt

Veel mensen hebben niet echt een doel in hun leven, die doen maar wat. Hoeveel interessanter is het wanneer je leeft vanuit een missie of een passie. Heb je die nog niet, dan kun je daar over gaan nadenken. Je zult merken dat het je leven leuker, maar ook eenvoudiger maakt en dat het je veel voldoening geeft.  Daarbij trekt het de aandacht van potentiële partners. Neem de moeite om jouw doel helder te krijgen. Van een mogelijke partner zou jij toch ook graag horen wat die ander voor richting aan zijn leven wil geven. Mensen die weten wat ze willen zijn interessanter, aantrekkelijker en hebben vaker charisma.

6. Blijf mensen ontmoeten

Je kunt je natuurlijk inschrijven op een datingsite, maar dan begint het pas. Je moet je best doen een goed profiel weg te zetten, met een echt en interessant verhaal en een goede foto. Je persoonlijkheid moet daaruit duidelijk te zien zijn. Want zeg nu zelf, vissen zonder je hengel uit te gooien, is niet alleen moeilijk, maar gewoon onmogelijk. Begeef jezelf dus in de datingmarkt alsof het een vijver is en zorg dat je sociale vaardigheden voldoende zijn. Daarnaast moet je vooral naar die plekken blijven gaan waar jij graag komt, daar komen namelijk de mensen met dezeflde interesses. Maak vaker praatjes met anderen, niet enkel potentiele partners. Communiceren kun je niet vaak genoeg oefenen. Zorg dat je sociale netwerk groot blijft of groter wordt. Laat je zien in de wereld, leer nieuwe mensen kennen. Wanneer jouw vijver een zee wordt, dan vergroot jij je kans op succes ziender ogen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam