Niet alles heeft een reden

Niet alles heeft een reden

Alles heeft een reden. Wil dan dat ook  meteen zeggen dat alles wat gebeurt ook een reden heeft? Dat niets voor niets kan gebeuren, zomaar toevallig. Zoek jij altijd ergens een reden achter? Het zou makkelijker zijn wanneer je open staat voor toevalligheden. Toevallige ontmoetingen, toevallige gebeurtenissen. Je mag er iets mee, maar het hoeft niet.

Niet alles heeft een reden

Niks hoeven met een ontmoeting of met een gebeurtenis, dat is toch heerlijk. Het is toch doodvermoeiend je heel de dag af te vragen waarom iets gebeurt, wat de reden is. Ben gewoon blij dat er iets gebeurt. Dat iets gebeurt wat je niet verwacht had of waar je niet over na gedacht had, dat mag je tot tevredenheid stemmen, daar mag je blij van worden. Of je kunt door iets onverwachts ook van je stuk gebracht worden, verdrietig worden, uit balans zijn. Allemaal emoties. Niet erg toch, door emoties te voelen, ervaar je dat je leeft, dat zaken je raken.

Dingen lopen zoals ze lopen

Je hoeft je ook niet zo bezig te houden waarom dingen lopen zoals ze lopen. Wel is het handig zaken die op je pad komen te benutten. Heb je onverwacht een leuk gesprek met iemand in de supermarkt, probeer er achter te komen of ze mogelijk in de buurt woont en wat haar situatie is.  Krijg je na lange tijd zonder werk plots de gelegenheid een opdracht voor iemand uit te voeren, pak die met beide handen aan. Had je verwacht dat het de hele dag zou regenen en schijnt de zon, zet je werkzaamheden even opzij en ga even buiten zitten.

Blij zijn met jezelf

Moet er een reden zijn waarom jij nog single bent en een vriendin al een gezin heeft met kinderen? Het kan zijn dat zij altijd al liever huisje boompje beestje wilde, dan jij. Of dat zij toevallig daar was waar haar ware ook rondliep. Jij altijd liever onderweg was en meer van de wereld wilde zien en dat je binden aan iemand daar niet zo bij past. Wat de reden ook mag zijn. Het is zoals het is. Ben blij met je eigen situatie, zorg dat je blij bent met jezelf. Is dat op het moment niet het geval, dan is er werk aan de winkel, want het leven is te bijzonder om er niet blij van te worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.