flirten werk collega

Netwerken is vorm van daten

Netwerken is een heel ruim begrip. Het is waarschijnlijk begonnen vanuit de hoek van ondernemers om andere ondernemers te ontmoeten en om aan meer werk te komen. Maar netwerken kun je ook gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen voor je sociale leven. Eigenlijk is iedereen in meer of mindere mate ergens betrokken met netwerken. Maar wat werkt er wel en wat juist niet? Zie je door alle tips door de bomen het bos niet meer? We lopen er even met je door het heen.

Stellingen over netwerken

Stelling 1 | Hooguit 20 procent van je relaties zijn echt belangrijk
Waar! De valkuil van veel beginnende netwerkers is dat ze veel aandacht en tijd besteden aan relaties zonder na te denken over het rendement. Veertig procent procent van je relaties levert weinig interessante informatie op. Veertig procent van je contacten is middelmatig bruikbaar. Slechts twintig procent is daadwerkelijk vruchtbaar.

Stelling 2 | Netwerken is een puur functionele activiteit
Niet waar! Netwerken heeft alles te maken met gevoel en intuïtie, naast systematisch netwerkbeheer. Respect, eerlijkheid en aandacht zijn kernwoorden voor de ervaren netwerker. Bovendien geldt voor netwerken: wie zaait, zal oogsten. Oftewel: wie belangeloos geeft, zal rijkelijk beloond worden. Wie alleen aan zichzelf denkt, blijft alleen achter.

Stelling 3 | Netwerken kost tijd
Niet waar! Er is eerder sprake van het omgekeerde. Als je een goed netwerk hebt, zul je ook eerder op de hoogte zijn van dingen die voor jou van belang zijn zodat je ook eerder kunt handelen.

Stelling 4 | De ervaren netwerker blijft altijd tot het einde om niets te missen
Niet waar! De ervaren netwerker bestudeert bij de deur de gastenlijst of thuis al, indien de aanmelders zich hebben ingeschreven voor een bijeenkomst. Vervolgens begeeft zij zich kriskras door het gezelschap. Her en der zal zij diegenen aanspreken die zij wilde spreken. Daarna zal ze vertrekken.

Stelling 5 | De beste netwerker pik je er zo uit
Niet waar! De echte netwerker opereert in stilte. Het hebben van de juiste contacten is van belang, niet het hebben van de grootste mond of het maken van het meeste geluid. Mensen die dat doen hebben vaak niet de meest relevante informatie.

Stelling 6 | In netwerken kan men zich beter richten op zij die invloed hebben op anderen
Waar! Mensen die beïnvloeden zijn vaak zelf een spin in het web van een organisatie. Ze kennen zelf weer heel veel mensen. Bedenk dat  de contacten van een relatie zeker zo belangrijk zijn als de relatie zelf.

Stelling 7 | Daten is een vorm van netwerken

Waar! Ook al ben je niet uit op een opdracht in werksfeer, je wil wel degelijk iets van de ander, namelijk zijn vriendschap, zijn aandacht, zijn interesse in jou. Ook hier geldt dat niet degenen met de grootste mond vaak in de smaak vallen ook al vallen ze wel het meest op. Ook bij deze vorm van netwerken kun je gebruik maken van beïnvloeders, bv vrienden of vriendinnen, die ook in de buurt zijn. Hier hoef je ook niet als laatste te blijven, dat maakt mogelijk ook niet de indruk, die je bedoeld hebt te maken. Welke vormen heb je dan? Denk aan speeddaten of  enig ander single evenement waar je je voor kunt inschrijven.

Stelling 8 | Netwerken is een vorm van daten

Het is maar hoe je het bekijkt. Ook op een zakelijke netwerkbijeenkomst kun je je ogen en oren gespitst houden op de persoonlijke trekjes van de aanwezigen. Wanneer je weet dat één op de drie huishoudens een eenpersoonshuishouden is, dat lopen er dus overal veel singles of alleenstaande ouders rond. Door te weten te komen wat voor werk ze doen en hoe ze dat doen, kom je al veel over iemands zijn karakter te weten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.