lust of maatje
16 October 2018

Netflix funest voor seksleven

Maar liefst 17 procent van de Nederlanders zegt dat zij door het enorme aanbod aan films, series en televisieprogramma’s op Netflix en/of andere (digitale) alternatieven, minder vaak seks hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl, onder 1.110 Nederlanders in een relatie. Daarnaast zegt bijna een kwart van hen dat de smartphone een negatieve invloed heeft op hun relatie.

Seksleven

Mannen zijn met 20 procent het meest kritisch over de invloed van Netflix op hun seksleven. Van de vrouwen zegt 15 procent door series, films en televisieprogramma’s minder seks te hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen. “Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende series, films en televisieprogramma’s om te volgen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Wanneer er een nieuw seizoen van bijvoorbeeld Game of Thrones online staat, willen mijn vriendin en ik die het liefst meteen gaan bingen. Dan schieten de ‘spannende zaken’ er nog weleens bij in.”

Smartphone en seks 

Niet alleen televisie, maar ook de smartphone blijkt voor een aanzienlijk deel van de ondervraagden een seksuele spelbreker te zijn. Maar liefst 23 procent van hen zegt dat zijn seksleven weleens te lijden heeft onder het eigen smartphonegebruik of die van de partner. Van alle leeftijdscategorieën lijkt de seksualiteit van veertigplussers het meest vatbaar voor een negatieve invloed van de smartphone (46 procent). Opvallend genoeg ligt dit percentage onder jongeren veel lager; slecht 34 procent. Franke: “Dankzij de smartphone zijn we tegenwoordig altijd online. Dit betekent helaas ook dat we altijd bereikbaar zijn voor onze werkgever. Niks is zo onaantrekkelijk als een partner die in zijn of haar vrije tijd werkgerelateerde e-mails beantwoordt.”

Netflix of ‘normale tv’?

Maar liefst veertig procent van de ondervraagden zegt vaker naar Netflix en/of andere digitale alternatieven te kijken dan naar ‘normale televisie’. Vooral jongeren zijn een groot voorstander van deze digitale alternatieven. Zo zegt maar liefst driekwart van hen vaker te Netflixen dan dat zij naar de vaste programmering kijken. Opvallend is het verschil tussen jonge vrouwen (77 procent) en jonge mannen (66 procent). Franke: “Het lijkt erop dat jonge vrouwen grootgebruikers zijn wanneer het om Netflix gaat. Een reden hiervoor kan zijn dat de meeste vrouwenseries gewoon met het nieuwste seizoen op Netflix of Videoland staan, terwijl ze op televisie eindeloos oude afleveringen herhalen.” Ondanks de steeds grotere keuze in televisiekijken en streamen, blijkt dat een vijfde van de ondervraagden weleens ruziemaakt over ‘de afstandsbediening’.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit...

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

Heb je een date? Gebruik dan je smartphone niet!

Over één ding is iedereen het eens: tijdens een gesprek wordt...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie