vakantie tips singles

Nét single en toch op vakantie deze zomer? Tips!

Of je nu 25, 35 in de veertig, vijftig of boven de 60 bent: kersverse singles willen deze zomer ook graag op vakantie! Maar waar te beginnen wanneer je nog niet zo goed thuis bent in je nieuwe single life? Wij tippen je een paar fijne suggesties.

Basis

De basis: dat ben jij. Ga uit van jezelf (laat je dus niet gek maken door al die goed bedoelde adviezen van vrienden en familie) jij weet heus zelf wel waar je tijdens je eerste zomervakantie als single behoefte aan hebt!

Solo

Heb je sterk het gevoel dat je eerst eens even pas op de plaats moet maken, tot bezinning wilt komen na een heftige emotionele tijd en heb je geen behoefte aan veel mensen om je heen? Bedenk dan dat je ook heel goed solo op vakantie kunt gaan. Zorg voor een back-up plan wanneer de eenzaamheid je onverhoopt toch overvalt (zoals je beste vriend(in) bellen voor een opbeurend praatje) maar durf vooral alleen te zijn.

met singles actieve vakantie

 

Opnieuw beginnen

Dit laatste is nodig om schoon schip te maken, vooruit te kunnen en  opnieuw te kunnen beginnen. Je hoeft heus niet ver weg om een fijne (mini)vakantie voor jezelf te organiseren. Een stedentrip voor een paar dagen waar je zowel de rust als activiteiten kunt ondernemen kan al heel fijn zijn! Op Singlessite.nl vind je diverse artikelen en tips voor singles die solo op vakantie willen.

Samen

Wanneer je aan ‘samen’ denkt, schiet je net na een relatiebreuk al snel in herinneringen die je tijdens je vakanties hebt gemaakt met je ex. Hoogste tijd om nieuwe vakantieherinneringen te maken, maar dan samen met anderen, als je daar zin in hebt natuurlijk! Een veelgehoorde misvatting over singlereizen is dat je de hele tijd samen met de groep zou zijn. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Er is tijdens georganiseerde singlereizen ook genoeg tijd en ruimte om jezelf lekker even terug te trekken. Bedenk vooraf goed wat je van zo’n groepsvakantie met singles verwacht en kies je vakantie daarop uit.

Soortgenoten

De reiswijzer van Single2Travel.nl kan je daarbij helpen. Singles die met een groepsreis meegaan vinden het doorgaans fijn onder gelijkgestemden te zijn (lees opleidingsniveau, leeftijd, levensfase). Tegenwoordig kan je bij heel veel reisorganisaties al zien wie er nog meer mee gaan (M/V verdeling) en zijn reizen opgedeeld in leeftijdscategorieën. Maakt het extra makkelijk voor je om te kiezen. Een overzicht van goede reisaanbieders voor singels vind je hier. Daarnaast vind je op onze website tal van artikelen met tips voor singles die met een groepsreis mee willen!

Een actueel overzicht van mooie singlereizen tref je aan op de agenda.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!