nerd boek lezen
18 April 2016

Nerdy vrouwen vallen bij mannen in de smaak

Zit je graag met je neus in de boeken en ben je een beetje nerdy? Dan hoeft dat zeker geen belemmering te vormen voor je liefdesleven. Integendeel zelfs! Uit een onderzoek van datingsite Elitedating blijkt dat iets meer dan de helft van de mannen (51%) de voorkeur geeft aan een vrouw die regelmatig een boek leest.

Intelligentie is aantrekkelijk

We worden steeds meer ‘sapiosexuals’, mensen die intelligentie als een erg aantrekkelijke eigenschap beschouwen. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar een intelligent gesprek of een diepgaande discussie wordt steeds belangrijker. Dat blijkt ook uit de enquête van Elitedating, die 724 singles vroeg of ze een lezende date sexy vinden.

Mysterie….

En jawel hoor, 51 procent van de deelnemers heeft graag een date die wat belezen is. Wat je precies leest, speelt echter ook een rol. Vooral mysterie blijkt aantrekkelijk: Op de vraag ‘Wat is het meest aantrekkelijke genre dat een potentiële partner kan lezen’ verkozen zowel mannen (28%) als vrouwen (30%) thrillers als het meest sexy genre.

Tablet

Bij de vrouwen staat online content op de tweede plaats: 23% ziet graag een moderne man achter een laptop of tablet de nieuwste artikelen van de dag lezen, terwijl  21% van de vrouwen hun partner juist liever ziet met een goede klassieker in de hand. Bij de mannen staat non-fictie met 21% op de tweede plaats, gevolgd door erotica met 21%.

Fantasie

Fantasie is dan weer het minst populaire genre bij beide geslachten. Wie bijvoorbeeld een date wil scoren tijdens de dagelijkse treinreis van en naar het werk laat het boek Lord Of The Rings beter in zijn tas.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

7 manieren waarop lezen je relatie verbetert

Dacht je dat lezen gewoon leuk was? Het kan ook goed...

7x dingen die mannen doen waar vrouwen opgewonden van raken

Natuurlijk, we worden ook opgewonden van zijn brede armen, mooie ogen...

Verslaafd aan de liefde

In Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz lees je hoe we...

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

De aantrekkingskracht van de buitenlandse man

We zijn allemaal weleens een buitenlandse man tegengekomen waar we een...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie