nerd boek lezen

Nerdy vrouwen vallen bij mannen in de smaak

Zit je graag met je neus in de boeken en ben je een beetje nerdy? Dan hoeft dat zeker geen belemmering te vormen voor je liefdesleven. Integendeel zelfs! Uit een onderzoek van datingsite Elitedating blijkt dat iets meer dan de helft van de mannen (51%) de voorkeur geeft aan een vrouw die regelmatig een boek leest.

Intelligentie is aantrekkelijk

We worden steeds meer ‘sapiosexuals’, mensen die intelligentie als een erg aantrekkelijke eigenschap beschouwen. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar een intelligent gesprek of een diepgaande discussie wordt steeds belangrijker. Dat blijkt ook uit de enquête van Elitedating, die 724 singles vroeg of ze een lezende date sexy vinden.

Mysterie….

En jawel hoor, 51 procent van de deelnemers heeft graag een date die wat belezen is. Wat je precies leest, speelt echter ook een rol. Vooral mysterie blijkt aantrekkelijk: Op de vraag ‘Wat is het meest aantrekkelijke genre dat een potentiële partner kan lezen’ verkozen zowel mannen (28%) als vrouwen (30%) thrillers als het meest sexy genre.

Tablet

Bij de vrouwen staat online content op de tweede plaats: 23% ziet graag een moderne man achter een laptop of tablet de nieuwste artikelen van de dag lezen, terwijl  21% van de vrouwen hun partner juist liever ziet met een goede klassieker in de hand. Bij de mannen staat non-fictie met 21% op de tweede plaats, gevolgd door erotica met 21%.

Fantasie

Fantasie is dan weer het minst populaire genre bij beide geslachten. Wie bijvoorbeeld een date wil scoren tijdens de dagelijkse treinreis van en naar het werk laat het boek Lord Of The Rings beter in zijn tas.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.