Nerd stiekem best sexy

Opgepompte sportschooltypes hebben het nakijken: vrouwen blijken heimelijk vooral te vallen voor het type nerd, liefst met stoppelbaardje en een goede dosis borsthaar.

Wie het vrouwen vraagt zal hoogstwaarschijnlijk moeten aanhoren hoe onweerstaanbaar lange, sterke en donkere mannen zijn, maar een rondvraag onder 2500 vrouwen wijst uit dat dit vooral in de publieke arena geldt. In alle eerlijkheid blijken vrouwen zich namelijk vooral aangetrokken voelen tot een wat softer type.

“In het openbaar zullen vrouwen altijd zeggen dat ze een gespierde man willen”, zegt een woordvoerder van OnePoll, de initiatiefnemer van het onderzoek, tegen de Daily Mail. “Liefst één zonder haar en wiens emotionele kant onderbelicht is. Maar uit ons onderzoek blijkt dat dames stiekem eigenlijk iets heel anders willen en dat lijkt me een grote opluchting voor veel mannen.”

Ongeschoren

Ondanks dat het er wat onverzorgd kan uitzien, of dat het niet altijd even fijn aanvoelt, zegt bijna de helft van de vrouwen (41 procent) zich stiekem aangetrokken te voelen tot een ongeschoren gezicht. Een lichtelijk nerderig karakter eindigde op de tweede plaats, een harige borstkas op de derde. Mannen die graag lezen en die zo nu en dan een traantje wegpinken bij een zielige film deden het eveneens goed en eindigden op de vierde respectievelijk vijfde plek in de lijst geheime pluspunten. De top-10 werd compleet gemaakt door vetrolletjes, grijs haar, het laten zien van een emotionele kant, een bril en het hebben van een favoriete sportclub.

Zwakke plekken

Bijna één op de vijf geeft echter aan deze heimelijke zwakke plekken nooit aan de buitenwereld kenbaar te zullen maken. Het leeuwendeel van de vrouwen (91 procent) geeft wel toe liever een man met mankementen te hebben dan een perfecte variant. Ruim de helft wil liever een zacht en knuffelig mannenlijf in bed dan een gestroomlijnd, meer gespierd exemplaar. 58 procent van de ondervraagden moet er dan ook niet aan denken een partner te treffen die calorieën telt of zich anderszins druk maakt om wat hij eet.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?