jongeren werk baan

Nederlandse werknemer heeft het niet over carrière

Twee derde van de Nederlandse werknemers ziet hun baan als werk en niet als een carrière. Jongeren zien hun baan vaker als onderdeel van hun carrière. Zo’n 44 procent van de Nederlanders tussen 25 en 34 jaar ziet hun huidige functie als een onderdeel van een carrière. Bij de werknemers tussen de 34 en 65 jaar is dat slechts 34 procent.

Deze feiten kwamen naar voren in een onderzoek dat uitgevoerd is onder achtduizend werknemers in zeven landen, waaronder 500 werknemers in Nederland, in opdracht van een carrièreplatform.

Inkomen speelt belangrijke rol

Tevens blijkt uit het onderzoek dat het inkomen een belangrijke rol speelt in de carrièregezindheid. Van de mensen met een hoog inkomen ziet 53 procent de huidige baan als onderdeel van een carrière. Van de middelgrote inkomens is 29 procent en van de lagere inkomens 23 procent.

Frankrijk

Franse en Canadese werknemers (respectievelijk 70 en 69 procent) zien hun baan het vaakst als onderdeel van hun carrière. In de Verenigde Staten is dit 57 procent en in Groot-Brittannië 43 procent.

Van de Duitse werknemers ziet slechts een kwart de huidige baan als onderdeel van hun carrière. Nederland eindigt met 38 procent op de voorlaatste plaats.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.