jongeren werk baan

Nederlandse werknemer heeft het niet over carrière

Twee derde van de Nederlandse werknemers ziet hun baan als werk en niet als een carrière. Jongeren zien hun baan vaker als onderdeel van hun carrière. Zo’n 44 procent van de Nederlanders tussen 25 en 34 jaar ziet hun huidige functie als een onderdeel van een carrière. Bij de werknemers tussen de 34 en 65 jaar is dat slechts 34 procent.

Deze feiten kwamen naar voren in een onderzoek dat uitgevoerd is onder achtduizend werknemers in zeven landen, waaronder 500 werknemers in Nederland, in opdracht van een carrièreplatform.

Inkomen speelt belangrijke rol

Tevens blijkt uit het onderzoek dat het inkomen een belangrijke rol speelt in de carrièregezindheid. Van de mensen met een hoog inkomen ziet 53 procent de huidige baan als onderdeel van een carrière. Van de middelgrote inkomens is 29 procent en van de lagere inkomens 23 procent.

Frankrijk

Franse en Canadese werknemers (respectievelijk 70 en 69 procent) zien hun baan het vaakst als onderdeel van hun carrière. In de Verenigde Staten is dit 57 procent en in Groot-Brittannië 43 procent.

Van de Duitse werknemers ziet slechts een kwart de huidige baan als onderdeel van hun carrière. Nederland eindigt met 38 procent op de voorlaatste plaats.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.