baas mag privé mail lezen

Nederlandse werknemer bespreekt bijna alles met collega

Nederlandse werknemers kennen maar weinig onderwerpen waarover zij nooit iets zullen vertellen aan hun collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek van Nationale Vacaturebank onder ruim duizend respondenten.

Taboe

Wat voor de meesten echter een absoluut taboe is, is praten over bedgeheimen. De helft zegt hier nooit over te beginnen tegen collega’s. Drank- en drugsgebruik staat op de tweede plaats (17 procent), op de voet gevolgd door gevoelens voor collega’s (16 procent).

Open Cultuur

“De Nederlandse bedrijfscultuur staat te boek als zeer open”, zegt Joop Uitendaal van Nationale Vacaturebank. “Ook nu blijkt dat met name collega’s onderling weinig taboes kennen en elkaar gerust vragen hoeveel de ander verdient. Zelfs hun seksleven bespreken sommigen gewoon met collega’s.”

Kleding

Nederlandse werknemers hebben snel een mening over de kledingkeuze van hun collega’s, maar 72 procent geeft aan dat zij niets zouden zeggen als ze het een ongepaste outfit vinden.

Een diep decolleté en een kort rokje wordt het meest genoemd als ongepast. Een joggingbroek met gympen vallen eveneens niet in de goede smaak. Een spijkerbroek met scheuren wordt daarentegen wel geaccepteerd op de werkvloer. Slechts zes procent van de ondervraagden vindt dit niet gepast.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.