baas mag privé mail lezen

Nederlandse werknemer bespreekt bijna alles met collega

Nederlandse werknemers kennen maar weinig onderwerpen waarover zij nooit iets zullen vertellen aan hun collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek van Nationale Vacaturebank onder ruim duizend respondenten.

Taboe

Wat voor de meesten echter een absoluut taboe is, is praten over bedgeheimen. De helft zegt hier nooit over te beginnen tegen collega’s. Drank- en drugsgebruik staat op de tweede plaats (17 procent), op de voet gevolgd door gevoelens voor collega’s (16 procent).

Open Cultuur

“De Nederlandse bedrijfscultuur staat te boek als zeer open”, zegt Joop Uitendaal van Nationale Vacaturebank. “Ook nu blijkt dat met name collega’s onderling weinig taboes kennen en elkaar gerust vragen hoeveel de ander verdient. Zelfs hun seksleven bespreken sommigen gewoon met collega’s.”

Kleding

Nederlandse werknemers hebben snel een mening over de kledingkeuze van hun collega’s, maar 72 procent geeft aan dat zij niets zouden zeggen als ze het een ongepaste outfit vinden.

Een diep decolleté en een kort rokje wordt het meest genoemd als ongepast. Een joggingbroek met gympen vallen eveneens niet in de goede smaak. Een spijkerbroek met scheuren wordt daarentegen wel geaccepteerd op de werkvloer. Slechts zes procent van de ondervraagden vindt dit niet gepast.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.