vreemdgaan sociaal financieel

Nederlandse vreemdgangers zijn slim, rijk en sociaal

Hoeveel geld verdienen mensen die vreemdgaan? Wat is het opleidingsniveau van de vreemdgangers van deze wereld? En zijn het sociale dieren? AshleyMadison.com deed wereldwijd onderzoek onder haar leden. De Nederlandse vreemdgangers zijn slim, sociaal en verdienen best aardig.

Wat is de economische demografie van overspeligen. Welke beroepen hebben ze? Is er een verschil in inkomen tussen mannelijke en vrouwelijke vreemdgangers. En zijn er verschillen tussen de landen over de hele wereld? Vragen waar tot voor kort geen antwoord op was. AshleyMadison.com heeft 29 miljoen leden in 39 landen. De website deed onder haar leden een onderzoek. In totaal deden hier wereldwijd 106.139 mannen en vrouwen aan mee.

Goede verdieners

Vreemdgangers blijken goed te verdienen. Globaal verdient 34,2% van de mannen meer dan € 60.000,- euro per jaar. 10,7% verdient meer dan € 100.000,-. Vrouwen verdienen ietsje minder maar nog steeds ontvangt 27,9% meer dan € 60.000,- per jaar en 8,7% meer dan € 100.000,-. Nederland steekt daar wat schril tegen af met slechts 9% van de mannen die meer dan € 60.000,- verdient, tegen 6% van de vrouwen. Nederland doet het met 37% van de mannen en 33% van de vrouwen dan wel weer goed in de categorie € 50.000,- tot € 75.000,-. Wat voor Hollandse begrippen een uitstekende baan mag heten.

“Geld koopt je vrijheid,” zegt woordvoerder Marco Barneveld. “Ook wanneer het gaat om buitenechtelijke avonturen. We waren dan ook niet verbaasd dat onze leden goede verdieners zijn.”

Hoog opgeleid

Dat ze goed verdienen heeft veel te maken met het niveau van opleiding. Globaal heeft maar liefst 68,3 van alle mannelijke leden tenminste zijn bachelor gehaald, tegen 69,4% van de vrouwen. Nederland loopt ook hier ietsje achter op de wereldwijde vreemdgangers met 66% van de mannen en 63% van de vrouwen met dit opleidingsniveau. Maar afgezet tegen de 31% van de totale Nederlandse bevolking (cijfers 2007, CBS) met een hogere opleiding ligt het toch een stuk hoger.

De financiële sector (16,1%), ondernemers (15,8%) en de medische sector (13,4%) zijn wereldwijd de sectoren waarin men het hardst vreemdgaat. In Nederland zijn het bij de mannen ondernemers (22%) en vrouwen met een medisch beroep (25%) die het meest avontuurlijk zijn. Globaal gezien springen ook de Nederlandse mensen werkzaam in de entertainment industrie er uit. 14% van de Nederlandse mannelijke leden tegen 11% van de vrouwelijke leden werkt in deze sector. Wereldwijd gezien is dat gemiddeld 6%.

Sociaal slim

Seksueel avontuurlijk staat gelijk aan sociaal zijn. Bij de vraag hoeveel Linkedin connecties men heeft, blijkt 55% van de mannen en 60,5% van de vrouwen globaal meer dan 300 connecties te hebben. In Nederland ligt dat aantal op 60% van de mannen tegen 55% van de vrouwen.

“De leden zijn goed onderwezen, sociaal en maken slimme beslissingen op het werk en financieel,” zegt Marco Barneveld. “Ze weten wat ze willen en weten hoe ze het moeten bereiken. Dat zijn de voordelen van een goede opleiding. AshleyMadison.com is de slimme keuze voor mensen die avontuurlijk willen zijn maar niet willen dat hun relatie eronder leidt.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!