50plus

Nederlandse vijftigplussers meer tevreden over seksleven dan Vlamingen

Nederlandse vijftigplussers zijn over het algemeen meer tevreden over hun seksleven dan Vlamingen. Dit blijkt uit onderzoek van 50plusmatch onder 1224 Nederlandse en Vlaamse vijftigplussers.  

Seksleven een 7 of hoger 

Van de Nederlanders geeft 42,6% zijn of haar seksleven een cijfer van 7 of hoger. Bij de Vlamingen is dat 36,8%. Opvallend: bij de Vlamingen geeft 20,5% zijn of haar seksleven het cijfer 1. Bij de Nederlanders is dat ‘slechts’ 10%. Zowel bij de Vlamingen als bij de Nederlanders zegt 60% niet tevreden te zijn over zijn of haar seksleven.

De senioren en seks 

Bijna de helft van de Nederlandse vijftigplussers (47%) zegt dat de seks beter is geworden met de jaren, bij de Vlamingen is dat iets minder (40%). Op de vraag of men zelfverzekerder wordt in bed naarmate de jaren vorderen, antwoordden wederom meer Nederlanders positief (72%) dan Vlamingen (64%).

Hoe vaak per maand 

Bij zowel de Belgen als Nederlanders zegt 18% 5 keer of meer seks per maand te hebben. Toch zegt het grootste deel minder dan 1 keer per maand seks te hebben. In beide landen blijkt driekwart van de ondervraagden meer waarde te hechten aan intimiteit dan aan seks.   Tot slot: een vijftigplusser zegt gemiddeld drie afspraakjes te hebben voor hij of zij overgaat tot seks. Een onenightstand zit er bij zowel de meeste Belgen (72,5%) als Nederlanders (77%) niet in.

Bron: 50plusmatch

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.