50plus

Nederlandse vijftigplussers meer tevreden over seksleven dan Vlamingen

Nederlandse vijftigplussers zijn over het algemeen meer tevreden over hun seksleven dan Vlamingen. Dit blijkt uit onderzoek van 50plusmatch onder 1224 Nederlandse en Vlaamse vijftigplussers.  

Seksleven een 7 of hoger 

Van de Nederlanders geeft 42,6% zijn of haar seksleven een cijfer van 7 of hoger. Bij de Vlamingen is dat 36,8%. Opvallend: bij de Vlamingen geeft 20,5% zijn of haar seksleven het cijfer 1. Bij de Nederlanders is dat ‘slechts’ 10%. Zowel bij de Vlamingen als bij de Nederlanders zegt 60% niet tevreden te zijn over zijn of haar seksleven.

De senioren en seks 

Bijna de helft van de Nederlandse vijftigplussers (47%) zegt dat de seks beter is geworden met de jaren, bij de Vlamingen is dat iets minder (40%). Op de vraag of men zelfverzekerder wordt in bed naarmate de jaren vorderen, antwoordden wederom meer Nederlanders positief (72%) dan Vlamingen (64%).

Hoe vaak per maand 

Bij zowel de Belgen als Nederlanders zegt 18% 5 keer of meer seks per maand te hebben. Toch zegt het grootste deel minder dan 1 keer per maand seks te hebben. In beide landen blijkt driekwart van de ondervraagden meer waarde te hechten aan intimiteit dan aan seks.   Tot slot: een vijftigplusser zegt gemiddeld drie afspraakjes te hebben voor hij of zij overgaat tot seks. Een onenightstand zit er bij zowel de meeste Belgen (72,5%) als Nederlanders (77%) niet in.

Bron: 50plusmatch

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.