Nederlandse vaker 40-plusbruid

Vrouwen trouwen steeds ouder. In de leeftijd waarop de Nederlandse vrouw voor de eerste keer in het huwelijksbootje stapt ziet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een ‘duidelijke stijging’.
 
Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2010 één op de tien vrouwen die haar eerste huwelijk sloot, boven de veertig was. Volgens een woordvoerder van het onderzoeksbureau komt dat niet alleen doordat vrouwen tegenwoordig later aan huisje-boompje-beestje denken. “Je ziet bijvoorbeeld vaak dat ze eerst een tijd lang samenwonen, dan kinderen krijgen en vervolgens het willen bezegelen. Er hoort tegenwoordig een langere voorgeschiedenis bij voordat je gaat trouwen.”

Het CBS komt vanmorgen met het hele onderzoek. Dat de stijging in het aantal ‘40-plusbruiden’ zich ook vertaalt in meer ‘40-plusbruidegommen’ ligt voor de hand, maar dat is niet onderzocht: “We hebben ons op het vrouwelijk geslacht gericht.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?