Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
media vakantie
2 december 2019

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te tikken in een zo kort mogelijke tijd lijkt aan Nederlandse vakantiegangers niet besteed. Zij kiezen liever voor veilig en vertrouwd. Uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here naar het vakantiegedrag van Nederlanders blijkt dat bijna driekwart (73%) van de Nederlandse reizigers meerdere malen op vakantie gaat in hetzelfde land. Ook vertoeft meer dan een kwart (27%) vaker in hetzelfde vakantiehuisje, hotel of in dezelfde bed & breakfast.

Zon, zee, strand en vakantie in eigen land populairst

Nu de traditionele vroegboekperiode weer voor de deur staat, is het tijd om terug te blikken op deze zomer. Van alle Nederlanders die de afgelopen zomer op vakantie gingen, koos gemiddeld 36 procent voor luieren op het strand of cocktails aan het zwembad en vertrok naar de zon. Onder millennials (25 – 34) was dit meer dan de helft (51%), terwijl 55+’ers de zon vaker links lieten liggen (27%).

Na een zonnige trip, was de vakantie in eigen land deze zomer het meest populair (22%). De wat meer avontuurlijke en culturele vakanties lieten we dit jaar aan onze neus voorbijgaan: kamperen (10%), de actieve vakantie (10%) en de stedentrip (9%) waren de afgelopen zomer minder geliefd. Kakkerlakken en gedeelde stapelbedden lieten Nederlanders ook links liggen: slechts één procent ging voor een vakantie in backpacker-stijl.

Meeste vakanties minder dan drie maanden van tevoren geboekt

Hoewel een vakantie in het vooruitzicht een mens goed doet, boeken we redelijk kort van tevoren onze tripjes. Maximaal drie maanden van tevoren een vakantie boeken is de meest populaire periode (43%), gevolgd door drie tot zes maanden van tevoren (36%). De groep die het minst vooruit plant zijn de 55+’ers: hiervan boekt meer dan de helft (54%) hun vakantie nul tot drie maanden van tevoren.

Bij het boeken, houden we de touwtjes het liefst in eigen handen: meer dan de helft van de vakantiegangers (51%) plande en boekte dit jaar hun zomervakantie zelf. Iets meer dan een kwart (28%) koos voor een vakantiepakket via een online reisaanbieder. Reisbureaus waren de minst populaire manier om een vakantie te boeken (9%).

Bron: Eliza was here

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

Met plezier op singlereis hangt af van deze factoren

De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt...

De beste vakantiebestemmingen voor singles op zoek naar winterzon

Onlangs single geworden? Dan is het een aanlokkelijk idee om deze...

In 2020 dubbel zo lang op vakantie? Dat doe je met deze truc!

Ga jij het liefst langer dan lang op vakantie? Dan is...

Luxe op reis met je kroost: huur een vakantienanny in

Op vakantie met je kroost in de zomer staat vaak gelijk...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie