Nederlandse singles zijn happy, maar toch op zoek

Online datingsite Lexa.nl stelde ruim 3.000 Nederlandse singles tussen 25 en 49 jaar de vraag hoe tevreden zij zijn met hun single leven. Bijna 70% gaf aan zichzelf een ‘happy single’ te vinden. Het merendeel van deze singles geeft echter wel aan dat iemand die hun leven nóg leuker kan maken van harte welkom is.

Single vrouwen zijn vaker tevreden dan mannen en voelen zich vaker even gelukkig, ongeacht of zij wel of geen partner hebben (26% vs. 19%). De singles die zichzelf (af en toe) eenzaam voelen, zijn met 26% gelukkig een stuk minder talrijk. Slechts een kleine 5% zegt dat de ‘ultieme vrijheid’ en het ‘alles kunnen doen en laten wanneer ze maar willen’ een reden is om zich niet te binden.

De antwoorden op de vraag wat singles zouden doen als zij morgen een partner zouden ontmoeten zijn verrassend. Een flirt-trip naar party-eiland Ibiza is namelijk het minst populair (6%). Bijna driekwart (74%) is serieus. Zij besteden hun laatste dag als single aan de voorbereiding op de volgende dag en zorgen ervoor dat ze er dan op hun best uitzien.

Kenmerkende single-pluspunten zoals uitslapen, een bende maken in huis en in pyjama naar TV kijken, zijn voor maar 11% de favoriete tijdsbesteding tijdens de laatste single dag. Slechts 10% zou nog snel een ‘reis-rond-de-wereld-in-1-dag’ maken, als dat zou kunnen. Overigens zijn mannen twee keer zo reislustig als de vrouwen.

Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl is niet verbaasd over deze resultaten: “Het aantal singles in Nederland groeit nog steeds en het merendeel daarvan geniet van deze periode in het leven. Uiteraard willen singles ook graag hun interesses en ervaringen delen met een partner. Om daarvoor snel de juiste persoon te vinden, worden de profielen op Lexa.nl ook steeds uitgebreider en persoonlijker met meer foto’s en de toevoeging van bijvoorbeeld favoriete muziek, films, boeken en reisbestemmingen. Hierdoor zien we dat de meeste singles op Lexa.nl al binnen 3 maanden een partner weten te vinden”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?