50+ singles gids

Nederlandse single verkiest date boven voetbal

De Nederlandse single zegt niet zomaar een date af als Oranje op datzelfde moment speelt. 30% van de ondervraagde singles zou dan graag de wedstrijd met zijn of haar date kijken: twee vliegen in één klap. Dat blijkt uit een enquête onder leden van datingsite Parship.

Ruim 21% kijkt de wedstrijd wel terug om op date te gaan, terwijl iets meer dan een kwart aangeeft dat voetbal hen niet echt interesseert. Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen gerust de voorkeur aan een afspraakje geeft. Ruim 27% van de heren kijkt graag samen, tegenover liefst éénderde van de dames. Bijna een kwart van de mannen kijkt de wedstrijd liever terug als dat betekent dat zijn date doorgaat. Nog geen 2% van de dames gaf aan dat zij per se de wedstrijd willen zien en dus een date afslaan. Bij de mannen is maar 8% zo stellig.

De vrouwen hadden ook nog een tip voor de mannen, mocht die date dus doorgaan: trek geen voetbalshirt aan tijdens de date. 70% van de single dames vindt dit echt een grote no-go. Maar als de man er uitziet als Robin van Persie of Daley Blind, dan is de Nederlandse dame wel tevreden: 19% van de vrouwen vindt Van Persie de meest aantrekkelijke Oranje-speler. 17% verkoos Blind als sexy voetballer. Bijna één vijfde zei overigens geen van de Oranje voetballers te kennen en dus geen keus te maken.

Het is overigens niet erg als die date helemaal vol is van voetbal. Slechts een kwart vindt het een afknapper als zijn of haar date lyrisch is over het spelletje en er maar al te graag over begint.

En wie wordt er dan kampioen?

Ook gaven de singles een heldere voorspelling wie het WK wint: Brazilië pakt de cup, zegt 39%. Duitsland maakt ook een kans, getuige de 17% die onze Oosterburen aanwezen als toekomstig kampioen. 14% is van mening dat Spanje de eerste plaats bereikt en het vertrouwen in Oranje is met nog geen 11% matig te noemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.