singles van 50+
27 November 2020

Nederlandse single 50+ is meest gulle dater

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder gierig zijn dan ons imago doet blijken. Ourtime nam de date-uitgaven van single vijftigplussers in Nederland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en Frankrijk onder de loep, en wat blijkt? De Nederlanders geven het meest uit per date! Met de huidige maatregelen is fysiek daten lastiger, maar normaal staat een romantisch diner met stip op 1 bij de singles, maar ook een drankje in een gezellige bar en het bezoeken van shows staan in de top 3 qua uitgaven.  

Gulle Nederlanders

Waar wij Nederlanders bekend staan als het ‘zuinige’ volk, spenderen we tijdens een date gemiddeld per persoon ruim 33 euro. Wij houden er blijkbaar van om onze potentiële liefde goed in de watten leggen. Italianen volgen ons op de voet met iets minder dan 29 euro. Onze Duitse oosterburen letten het meest op de centen, zij geven op een date nog geen 18 euro per persoon uit. Nederlandse vijftigplus singles geven jaarlijks per persoon het meest uit aan:

  1. restaurants (297 euro);
  2. bars (89 euro);
  3. shows (46 euro).

Beste beentje voor

Nederlanders maken graag een goede eerste indruk. Per jaar geven we per persoon zo’n 196 euro uit om er op ons best uit te zien tijdens een date. Hiervan gaat 129 euro naar kleding, 40 euro naar de kapper en 27 euro naar cosmetica. Hoewel wij veel spenderen aan kleding, zijn wij hier niet de koploper. De vijftigplusser in het Verenigd Koninkrijk geeft maar liefst 248 euro uit aan kleding. Met een ‘schamele’ 44 euro scoort Zweden hier veruit het laagst.

Actieve daters

Dat daten niet alleen voor millennials en jonger is, bewijzen vijftigplussers maar weer. Zij daten er namelijk op los! De Italianen en Spanjaarden delen een eerste plaats met maar liefst 25 dates per jaar. Nederlandse singles binnen deze leeftijdscategorie scoren met gemiddeld 20 dates per jaar zeker niet laag! Met in totaal 638.000 actieve zoekenden naar die ene leuke match, is dit jaarlijks in totaal goed voor 12.7 miljoen dates in Nederland. Reken maar uit wat alleen al alle Nederlanders bij elkaar uitgeven aan het daten!

Ook in tijden zoals deze, waar thuisblijven en beperkt fysiek contact de norm is, staat Ourtime klaar voor singles. Via de nieuwe videochat functie in de app krijgen singles de mogelijkheid elkaar op een veilige manier te ‘ontmoeten’.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!)...

Wat 50+ singles het meest missen na een jaar pandemie

We houden ons netjes aan de regels en het ontmoeten van...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie