singles van 50+

Nederlandse single 50+ is meest gulle dater

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder gierig zijn dan ons imago doet blijken. Ourtime nam de date-uitgaven van single vijftigplussers in Nederland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en Frankrijk onder de loep, en wat blijkt? De Nederlanders geven het meest uit per date! Met de huidige maatregelen is fysiek daten lastiger, maar normaal staat een romantisch diner met stip op 1 bij de singles, maar ook een drankje in een gezellige bar en het bezoeken van shows staan in de top 3 qua uitgaven.  

Gulle Nederlanders

Waar wij Nederlanders bekend staan als het ‘zuinige’ volk, spenderen we tijdens een date gemiddeld per persoon ruim 33 euro. Wij houden er blijkbaar van om onze potentiële liefde goed in de watten leggen. Italianen volgen ons op de voet met iets minder dan 29 euro. Onze Duitse oosterburen letten het meest op de centen, zij geven op een date nog geen 18 euro per persoon uit. Nederlandse vijftigplus singles geven jaarlijks per persoon het meest uit aan:

  1. restaurants (297 euro);
  2. bars (89 euro);
  3. shows (46 euro).

Beste beentje voor

Nederlanders maken graag een goede eerste indruk. Per jaar geven we per persoon zo’n 196 euro uit om er op ons best uit te zien tijdens een date. Hiervan gaat 129 euro naar kleding, 40 euro naar de kapper en 27 euro naar cosmetica. Hoewel wij veel spenderen aan kleding, zijn wij hier niet de koploper. De vijftigplusser in het Verenigd Koninkrijk geeft maar liefst 248 euro uit aan kleding. Met een ‘schamele’ 44 euro scoort Zweden hier veruit het laagst.

Actieve daters

Dat daten niet alleen voor millennials en jonger is, bewijzen vijftigplussers maar weer. Zij daten er namelijk op los! De Italianen en Spanjaarden delen een eerste plaats met maar liefst 25 dates per jaar. Nederlandse singles binnen deze leeftijdscategorie scoren met gemiddeld 20 dates per jaar zeker niet laag! Met in totaal 638.000 actieve zoekenden naar die ene leuke match, is dit jaarlijks in totaal goed voor 12.7 miljoen dates in Nederland. Reken maar uit wat alleen al alle Nederlanders bij elkaar uitgeven aan het daten!

Ook in tijden zoals deze, waar thuisblijven en beperkt fysiek contact de norm is, staat Ourtime klaar voor singles. Via de nieuwe videochat functie in de app krijgen singles de mogelijkheid elkaar op een veilige manier te ‘ontmoeten’.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.