single sexy alleenstaande moeder

Nederlandse moeder geen tijd voor seks

Nederlandse moeders hebben het zo druk dat ze geen tijd meer hebben voor spontane seks. In één op de drie relaties wordt de seks gepland, zo blijkt uit een enquête van tijdschrift Kek Mama.

Ruzie

De relaties van moeders met een jonge kinderen verlopen niet altijd even soepel, zo blijkt uit de enquête die het tijdschrift hield onder 1500 moeders tussen de 20 en 45 jaar. Zo blijken jonge ouders gemiddeld zo’n 4 keer per maand ruzie te hebben. Maar liefst 3 procent heeft zelfs elke dag ruzie.

Ergernis

90 procent van de ondervraagde moeders ergert zich aan haar man. De meest genoemde redenen zijn dat hij slordig, lui, passief, initiatiefloos, opvliegerig, koppig, onverschillig, laks, egoïstisch, gemakzuchtig, eigenwijs, bot en kortaf zou zijn.

Verliefd

Een kleine 20 procent van de moeders is dan ook wel eens verliefd geworden op iemand anders. Slechts een derde heeft dit verteld aan haar partner. Eén op de drie vrouwen controleert de telefoon van haar man op sms-berichten, voice mails en verdachte telefoonnummers.

Druk

“Nederlandse moeders hebben een druk bestaan. Ze leveren het leeuwendeel in de huishouding en in de zorg voor de kinderen”, zegt psycholoog Paul van der Meer. “Daarbuiten eisen het betaalde werk en het sociale leven ook nog eens hun onverdeelde aandacht. Moeders ontkomen er gewoon niet aan om regelmatig met hun partner de agenda te trekken voor tijd voor elkaar en dus ook voor de seks.”

Het complete onderzoek is te lezen in het jubileumnummer van het tijdschrift, dat op 27 augustus verschijnt.

Bron: Nu

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.