Nederlandse man vindt zichzelf niet sexy

De Nederlandse man is onzeker over zijn aantrekkingskracht. Ruim 70 procent vindt zichzelf niet sexy. Dat stelt marktonderzoeksbureau Synovate in een onderzoek naar mannelijke schoonheid.

Het onderzoek is gehouden in dertien landen over de hele wereld, waaronder Nederland. In totaal zijn ruim tienduizend mannen en vrouwen ondervraagd over mooie mannen en waarom ze dat zijn.

 
Hoewel een grote meerderheid zichzelf niet sexy vindt, stelt de helft van de Nederlandse mannen wel het uiterlijk redelijk tot zeer belangrijk te vinden.

Mooiste mannen

De mooiste mannen komen volgens vrouwen uit Italië, daarna achtereenvolgens de Verenigde Staten, Rusland en Brazilië.

De helft van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat lichaamsgeur voor hen bovenaan staat als minst aantrekkelijke eigenschap van een man, gevolgd door een slechte adem (29 procent) en een dikke buik (10 procent).

Daartegenover staat dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen vindt dat mannen die een eau de toilette of aftershave gebruiken sexier zijn dan mannen die dat niet op hebben.

Deodorant

Toch is het meest gebruikte verzorgingsproduct door de Nederlandse man deodorant. Pas daarna komen aftershave of eau de toilette. Die producten worden door ruim 60 procent van de mannen zelf aangekocht, 33 procent geeft toe dat vrouwlief of vriendin dat voor ze doet.

“De meerderheid van de Nederlandse vrouwen (41 procent) vindt dat een man een zekere mate van charisma en uitstraling moet hebben voor ze kunnen zeggen dat hij knap is of er goed uitziet. Een goede hygiëne komt op de tweede plaats met 26 procent. Een volle haardos, het lichaam van een adonis, een gave huid en een macho uiterlijk zijn verrassend genoeg van weinig belang”, aldus de onderzoekers.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten