Nederlandse man praat graag over seksverlangens

Nederlandse mannen blijken een goed seksleven niet alleen hoog op hun prioriteitenlijstje te hebben staan, ze praten er ook graag over en dan met name over hun verlangens (49 procent).

Vrouwen praten daarentegen eerder over de frequentie van seks (43 procent). Dat is gebleken uit onderzoek van De Vos & Jansen, waaraan ruim 500 mannen en vrouwen deelnamen.

Een van de conclusies die naar aanleiding van de studie getrokken kon worden is dat seks in de loop van een relatie steeds minder belangrijk wordt. In de eerste vier jaar van een relatie vindt 83 procent een goed seksleven (zeer) belangrijk, terwijl dit na tien jaar nog maar 60 procent is. Ook het geven van complimenten aan de partner neemt gedurende deze periode in frequentie af.

Taboe

Gezamenlijk elkaar bedprestaties bespreken blijkt nog behoorlijk taboe. Slechts een derde van de ondervraagden zegt wel eens kritiek over het seksuele kunnen te ontvangen en te geven. Vrouwen blijken hierbij het minst te praten over technieken.

Mensen die het onderwerp wel durven aankaarten zijn in veel gevallen positief over de uitkomsten van het gesprek. Zo zegt een derde (32 procent) dat het tot een goed gesprek leidt en spreekt 19 procent na afloop van een verbetering van het seksleven.

Intelligentie

In het komende nummer gaat MIND Magazine in op seksuele intelligentie, volgens sommigen de sleutel tot een bevredigend seksleven. De psychologie glossy liet in het kader hiervan het onderzoek uitvoeren.

In totaal deden 537 mensen mee, waarvan 49,6 procent vrouw en 50,4 procent man.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?