eerste date verschillen

Nederlandse man is hoffelijk op eerste date

De Nederlandse man blijkt zich behoorlijk hoffelijk te gedragen op een eerste date. Maar liefst 86 procent zegt de rekening van een etentje volledig te betalen. De overige 14 procent vindt dat de rekening wel gedeeld kan worden. Dit blijkt uit een enquête van mannenblad FHM waarvoor 6108 mannen zijn ondervraagd.

Eerste date

Een eerste date man voor sommige heren best wat kosten. Een vijfde van de mannen is bereid om 100 euro of meer uit te trekken voor een eerste date. 35 procent van de heren wil maximaal 60 euro besteden terwijl 30 procent niet meer dan 40 euro wil uitgeven. Tot slot heeft 15 procent maximaal 20 euro over voor een eerste afspraakje.

Uiterlijk

Als het uiterlijk van de vrouw tijdens de date blijkt tegen te vallen besluit de meerderheid van de ondervraagden er maar gewoon ‘het beste van te maken’. Slechts 1 procent van de mannen verzint een smoes en gaat er als een haas vandoor, terwijl 3 procent eerlijk zegt dat het niks gaat worden en op die manier afscheid neemt.

Seks

De mogelijkheid tot seks op een eerste date is voor 65 procent van de mannen zeker niet iets wat ze afslaan als de mogelijkheid zich voordoet. Iets meer dan een kwart van de mannen vindt zoenen oké, maar wil liever nog even wachten met verdere intimiteiten.

Kroeg

Het overgrote deel van de mannen spreekt bij voorkeur af in de kroeg terwijl 31 procent haar liever mee uit eten neemt. 15 procent spreekt liever thuis af om een film te kijken of om voor haar te koken. Een tiende van de heren voelt er meer voor om echt iets te ondernemen zoals bowlen, karten of poolen. Het is maar de vraag of deze activiteiten bij de single vrouw in de smaak vallen voor een eerste date..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam