eerste date verschillen

Nederlandse man is hoffelijk op eerste date

De Nederlandse man blijkt zich behoorlijk hoffelijk te gedragen op een eerste date. Maar liefst 86 procent zegt de rekening van een etentje volledig te betalen. De overige 14 procent vindt dat de rekening wel gedeeld kan worden. Dit blijkt uit een enquête van mannenblad FHM waarvoor 6108 mannen zijn ondervraagd.

Eerste date

Een eerste date man voor sommige heren best wat kosten. Een vijfde van de mannen is bereid om 100 euro of meer uit te trekken voor een eerste date. 35 procent van de heren wil maximaal 60 euro besteden terwijl 30 procent niet meer dan 40 euro wil uitgeven. Tot slot heeft 15 procent maximaal 20 euro over voor een eerste afspraakje.

Uiterlijk

Als het uiterlijk van de vrouw tijdens de date blijkt tegen te vallen besluit de meerderheid van de ondervraagden er maar gewoon ‘het beste van te maken’. Slechts 1 procent van de mannen verzint een smoes en gaat er als een haas vandoor, terwijl 3 procent eerlijk zegt dat het niks gaat worden en op die manier afscheid neemt.

Seks

De mogelijkheid tot seks op een eerste date is voor 65 procent van de mannen zeker niet iets wat ze afslaan als de mogelijkheid zich voordoet. Iets meer dan een kwart van de mannen vindt zoenen oké, maar wil liever nog even wachten met verdere intimiteiten.

Kroeg

Het overgrote deel van de mannen spreekt bij voorkeur af in de kroeg terwijl 31 procent haar liever mee uit eten neemt. 15 procent spreekt liever thuis af om een film te kijken of om voor haar te koken. Een tiende van de heren voelt er meer voor om echt iets te ondernemen zoals bowlen, karten of poolen. Het is maar de vraag of deze activiteiten bij de single vrouw in de smaak vallen voor een eerste date..

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland