aantrekkelijke mannen

Nederlandse man geen ijdeltuit maar wel sportief

Mannen van Nederland zijn mannelijk, of toch niet? Ze staan in ieder geval niet langer dan vijf minuten voor de spiegel en laten zich op het gebied van kleding graag het advies van een vrouw aanleunen. Dit blijkt uit onderzoek van Only for Men naar de gewoontes van mannen in de twaalf provincies op het gebied van uiterlijk en verzorging.  

IJdeltuit

’s Ochtends staat ruim 60% van de mannen minder dan vijf minuten voor de spiegel. In Flevoland vinden we de grootste ijdeltuiten. Hier staat 14,7% van de mannen langer dan 10 minuten voor de spiegel. Toch is 85,3% van de mannen in Flevoland binnen 10 minuten klaar. In Noord-Brabant zijn de mannen het snelste klaar ’s ochtends. Hier besteedt 65.3% minder dan 5 minuten aan zijn uiterlijk.

Baardmans

Ongeveer 60% van de mannen heeft geen gezichtsbeharing. Een stoppelbaard zie je bij 18,92%. Daarnaast heeft 13,78% van de mannen een snor of sik. De volle baard is het minst populair, slechts 7,75% loopt hiermee rond.

In Noord-Brabant hebben mannen het gladste gezicht: 70,4% heeft hier geen gezichtsbeharing. De mannen uit Zuid-Holland laten, in vergelijking met de rest van Nederland, het meest een stoppelbaard staan (24,4%). Sikken en snorren vind je het meest in Overijssel (20,2%), Friesland (22,1%) en Drenthe (20,0%).

Modeadvies van vrouw

De Nederlandse man laat zich graag kleden door zijn vrouw. Bijna 75% laat zijn kledingkeus door zijn vrouw beïnvloeden. De mening van vrienden komt op een tweede plek met 17,65%. De winkelstraat zal hij niet snel met zijn vrienden onveilig maken. Winkelen doet de Nederlandse man toch liever met zijn partner (61,42%) of alleen (32,71%). Schoenen koopt hij graag, want bijna de helft heeft 4 tot 6 paar schoenen in zijn bezit. Het liefst draagt hij nette schoenen, gevolgd door sneakers.

Sportieve oerman in bed

Vrouwen nemen dan wel het initiatief om kledingadvies te geven, maar tussen de lakens wachten zij af. Slechts 6,53% neemt de touwtjes in handen, vergeleken met 32,56% van de mannen. Bijna 60% van de stellen wisselt het initiatief af. Dat mannen graag lichamelijk bezig zijn, blijkt ook uit het feit dat ze graag sporten. Namelijk 65% van de Nederlandse mannen doet aan sport. Van de sporters, sport ongeveer één derde alleen wanneer het hem uitkomt.

Man toont interesse bij uit eten

Als mannen met een vrouw uit eten gaan, vinden de meesten het vooral belangrijk om interesse te tonen in haar persoonlijkheid (61,53%). Een kleinere groep vindt het belangrijker om er zelf goed uit te zien (14,86%). Hierna volgt de rekening te betalen (14,75%) en de deur voor haar open te houden (8,87%). Tijdens het diner kiest hij waarschijnlijk voor een biertje, want als hij uitgaat met vrienden noemt ruim 50% bier als lievelingsdrank. Opvallend is dat een groot deel van de mannen het bier laat staan en geen alcohol drinkt (21,61%).

De overige cijfers van dit onderzoek vind je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!