vind je liefde met valentijn

Nederlandse datingsites lanceren keurmerk Veilig Daten

Op initiatief van de Consumentenbond lanceren de negen grootste datingsites van Nederland deze week het nieuwe Keurmerk Veilig Daten.

Dankzij deze certificering en het keurmerk Veilig Daten kunnen datingbureaus voortaan duidelijk aantonen dat singles via hun websites veilig en betrouwbaar kunnen daten.

Houden aan afspraken

Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk, moeten datingbureaus zich niet alleen houden aan afspraken over transparantie, veiligheid en klantvriendelijkheid, maar ook succesvol het certificeringstraject van Thuiswinkel Waarborg doorlopen hebben.

Thuiswinkelcertificering

De Consumentenbond en de grootste datingsites hebben een jaar lang intensief met elkaar overlegd bij de SER, resulterend in gezamenlijke afspraken over zaken als veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en klantvriendelijkheid, maar ook het lidmaatschap van Thuiswinkel.org.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org zegt heel blij te zijn dat ook online datingbureaus zich nu hebben aangesloten bij Thuiswinkel.org. Een belangrijke stap waarmee deze jonge en groeiende branche een duidelijke statement maakt op het gebied van transparantie en betrouwbaarheid richting de consument.

Geschillencommissie

Naast Thuiswinkelcertificering hebben de betrokken partijen met elkaar afgesproken dat zij richting consumenten eerlijk en transparant zijn over hun prijzen en abonnementsmodellen, klantvriendelijke voorwaarden gebruiken, goed bereikbaar zijn bij problemen of klachten en ze zijn aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Bovendien voeren zij een fel beleid tegen oplichting en nemen zij maatregelen om in de toekomst nog harder te kunnen optreden tegen oplichters. Ook Bart Combée, directeur Consumentenbond is blij met de afgesproken voorwaarden en het Keurmerk Veilig Daten: “Dankzij dit nieuwe keurmerk kunnen consumenten meteen zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is.”

Betrokken datingsites

De datingsites die als binnenkort als eerste het Keurmerk Veilig Daten uitgereikt zullen krijgen, zijn: Lexa, Relatieplanet, Pepper, PARSHIP, Match4me, e-Matching, Paiq, 50plusmatch en eDarling. Deze datingsite vind je in de Dating Gids.

Stichting Veilig Online Daten

De betrokken partijen richten op korte termijn de stichting Veilig Online Daten op, die toezicht zal houden op afspraken die gemaakt zijn rondom het keurmerk.

Bron: Singlessite

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.