vind je liefde met valentijn

Nederlandse datingsites lanceren keurmerk Veilig Daten

Op initiatief van de Consumentenbond lanceren de negen grootste datingsites van Nederland deze week het nieuwe Keurmerk Veilig Daten.

Dankzij deze certificering en het keurmerk Veilig Daten kunnen datingbureaus voortaan duidelijk aantonen dat singles via hun websites veilig en betrouwbaar kunnen daten.

Houden aan afspraken

Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk, moeten datingbureaus zich niet alleen houden aan afspraken over transparantie, veiligheid en klantvriendelijkheid, maar ook succesvol het certificeringstraject van Thuiswinkel Waarborg doorlopen hebben.

Thuiswinkelcertificering

De Consumentenbond en de grootste datingsites hebben een jaar lang intensief met elkaar overlegd bij de SER, resulterend in gezamenlijke afspraken over zaken als veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en klantvriendelijkheid, maar ook het lidmaatschap van Thuiswinkel.org.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org zegt heel blij te zijn dat ook online datingbureaus zich nu hebben aangesloten bij Thuiswinkel.org. Een belangrijke stap waarmee deze jonge en groeiende branche een duidelijke statement maakt op het gebied van transparantie en betrouwbaarheid richting de consument.

Geschillencommissie

Naast Thuiswinkelcertificering hebben de betrokken partijen met elkaar afgesproken dat zij richting consumenten eerlijk en transparant zijn over hun prijzen en abonnementsmodellen, klantvriendelijke voorwaarden gebruiken, goed bereikbaar zijn bij problemen of klachten en ze zijn aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Bovendien voeren zij een fel beleid tegen oplichting en nemen zij maatregelen om in de toekomst nog harder te kunnen optreden tegen oplichters. Ook Bart Combée, directeur Consumentenbond is blij met de afgesproken voorwaarden en het Keurmerk Veilig Daten: “Dankzij dit nieuwe keurmerk kunnen consumenten meteen zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is.”

Betrokken datingsites

De datingsites die als binnenkort als eerste het Keurmerk Veilig Daten uitgereikt zullen krijgen, zijn: Lexa, Relatieplanet, Pepper, PARSHIP, Match4me, e-Matching, Paiq, 50plusmatch en eDarling. Deze datingsite vind je in de Dating Gids.

Stichting Veilig Online Daten

De betrokken partijen richten op korte termijn de stichting Veilig Online Daten op, die toezicht zal houden op afspraken die gemaakt zijn rondom het keurmerk.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam