daten singles uitgaven

Nederlanders zijn relatief gulle daters

Nederlanders zijn ten opzichte van andere daters in Europa relatief gul. Tijdens een date geven Nederlanders gemiddeld 34 euro per persoon uit. Alleen in Engeland geven daters meer uit (75 euro).

Europees dating onderzoek

Dit blijkt uit LoveEconomy, een onderzoek in zes Europese landen van datingservice Lexa, uitgevoerd door TNS. Tegelijkertijd is het jaarlijks totale datingbudget dat Nederlanders uitgeven aan kleding, cosmetica, uiterlijke verzorging, anticonceptie en cadeaus op de Fransen na het laagst.

Nederlandse singles

Hoewel Nederlanders relatief veel uitgeven tijdens een date, zijn zij dus relatief zuinig als het gaat om andere dating gerelateerde uitgaven, blijkt uit de cijfers van Lexa. De Nederlandse dater geeft per jaar gemiddeld 546 euro uit aan dating, het meest tijdens het uitgaan (375 euro), gevolgd door kleding (59 euro) en transportkosten (34 euro). In Italië en Engeland liggen de jaaruitgaven aan dating aanzienlijk hoger. In Italië geeft men fors meer uit aan cadeaus en kapperskosten en in Engeland liggen de uitgaven voor kleding en transport flink hoger.

Anticonceptie

Van alle onderzochte landen geven Nederlanders het minst van hun datingbudget uit aan anticonceptie. Gemiddeld geeft men 11 euro per jaar uit aan anticonceptie, wat neerkomt op 2 procent van het totale datingbudget. Engelsen spannen de kroon wat betreft uitgaven aan anticonceptie, zij spenderen maar liefst 48 euro per jaar aan anticonceptie.

Datinguitgaven gestegen

In 2014 zijn de totale datinguitgaven in alle onderzochte landen fors gestegen ten opzichte van 2013, zo blijkt uit het onderzoek van Lexa. De uitgaven in Nederland stegen het meest met maar liefst 67 procent, maar dit komt vooral omdat het datingbudget in voorgaande jaren nog laag was. Per 100 euro van het besteedbaar inkomen, gaven Nederlanders in 2014 26 cent uit. Alleen in Frankrijk gaf men minder uit (21 cent) terwijl in Spanje (52 cent) en Italië (69 cent) de uitgaven juist flink hoger lagen.

Grafiek 1 Uitgaven per date

datinguitgaven singles

Grafiek 2 Totale datinguitgaven per jaar

uitgaven dating per jaar

Over LoveEconomy
Alle berekeningen zijn gemaakt door het Centre of Economic Business Research (CEBR) op basis van de resultaten van de LoveGeist – een jaarlijks internationaal onderzoek over singles en dating. Het onderzoek werd afgenomen door TNS in opdracht van Lexa onder 9258 singles afkomstig uit 7 Europese landen. 1.501 singles werden geïnterviewd in Nederland. Singles zijn gedefinieerd als mensen die geen vaste relatie hebben, ongeacht burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn gegevens zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land op basis van leeftijd en geslacht te reflecteren. Voor de berekening van de statistieken op Europese niveau is rekening gehouden met de omvang en de bevolking van de landen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam