Nederlanders willen foto huwelijk Mark Rutte in 2012

Een foto van Mark Rutte die in het huwelijksbootje stapt. Dat is voor 34% van de Nederlanders de politieke, nieuwswaardige foto die ze in 2012 graag zouden willen zien. Gevraagd naar hun keuzes op het gebied van sport, koninklijk huis en entertainment voeren de Europese titel voor het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal, de kroning van Willem-Alexander tot koning en de winst van Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival de lijst aan.

Bovenstaande blijkt uit onderzoek van Albelli onder 1083 respondenten. De respondenten kregen in iedere categorie een aantal mogelijke nieuwsgebeurtenissen voorgelegd met de vraag welke zij het liefst op de gevoelige plaat vastgelegd willen zien komend jaar. 

Kroning Willem-Alexander

Naast het huwelijk van Mark Rutte zien Nederlanders ook graag een terugkeer naar de gulden: 3 op de 10 wil een foto in de krant zien waarop deze politieke gebeurtenis bekrachtigd wordt. Daarnaast smacht 61% van de Nederlanders naar een foto van de kroning van Willem-Alexander.

Dit is ook een nieuwswaardige gebeurtenis waar 1 op de 5 Nederlanders graag zélf bij aanwezig zou willen zijn om te fotograferen. Het liefst maken we echter onze eigen nieuwswaardige foto’s tijdens het Europees kampioenschap voetbal. Ook andere sportgebeurtenissen zoals een recordaantal medailles tijdens de Olympische Spelen of een Nederlandse wielrenner die de Tour de France wint, scoren hoog op het wensenlijstje om zelf mee te maken. Dit in tegenstelling tot de nieuwswinnaars in de categorieën ‘politiek’ en ‘entertainment’: maar slechts een enkeling zou persoonlijk bij de huwelijksvoltrekking van de minister-president aanwezig willen zijn of live willen vastleggen hoe Nederland het Eurovisie Songfestival wint.

Dichter bij huis gekeken vormt voor de helft van de Nederlanders naar verwachting een droomvakantie hun persoonlijke fotomoment van 2012. 17% van de respondenten hoopt zichzelf later dit jaar op de foto te zien staan met het winnende staatslot in handen.

De zelfgemaakte foto’s van nieuwswaardige of persoonlijke mijlpalen gedurende het jaar worden door bijna 4 op de 10 Nederlanders vereeuwigd in een jaarboek (38%) of jaarkalender (34%). “We zien de laatste paar jaar een duidelijke toename in het aantal jaarboeken dat bij ons besteld wordt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun herinneringen vast te leggen in een vorm die het makkelijk maakt om mooie momenten nog eens terug te halen”, zegt Daniel Scheijen, Country Manager Benelux bij Albelli. “We zijn dan ook erg benieuwd welke van de gewenste nieuwswaardige gebeurtenissen daadwerkelijk terecht gaan komen in de jaarboeken van 2012.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?