Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
seks vragen
20 december 2018

Nederlanders verlangen naar spannender voorspel

Nederlanders geven het voorspel met hun huidige sekspartner gemiddeld een 6,7. Er mag vaker gemasseerd worden, het ontkleden mag langzamer en uitdagender en zelfs voor dominantie en bondage schrikt 55 procent van de Nederlanders niet terug. Dat blijkt uit een enquête van Goedele Liekens en Christine le Duc onder 17.000 mannen en vrouwen. Hoog tijd dat heel Nederland de fijne kneepjes van het liefdesspel leert kennen.

Workshops

Daarom is ’s lands grootste erotiekketen Christine le Duc een samenwerking gestart met Europa’s bekendste seksuoloog Goedele Liekens. “Op basis van onze gezamenlijke kennis en aan de hand van diverse onderzoeken die we samen uitvoeren, gaan we de komende tijd onder de naam ‘Le Duc Academy’ een reeks workshops lanceren”, aldus Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc. De Le Duc Academy gaat in januari van start in alle 21 filialen van de erotiekketen. De workshops zijn zowel op mannen als vrouwen gericht.

Weinig creativiteit

Er valt nog een hoop te verbeteren op het gebied van het liefdesspel. De helft van de deelnemers aan de enquête gaf aan behoefte te hebben aan vernieuwing. “Die resultaten bevestigen wat wij vanuit onze ervaring en gesprekken in de winkel al vermoedden: Nederlanders met een vaste relatie die al wat langer duurt, zijn op zoek naar een verdiepingsslag in hun erotische leven. Ze willen meer afwisseling tussen de lakens, maar weten doorgaans niet hoe ze kunnen variëren”, zien Liekens en Van Ham.

Drempels in bed

“Er is weinig creativiteit, mannen en vrouwen weten zelf niet goed wat ze precies willen en áls ze dat al weten is het nog een hele drempel daar met elkaar over te communiceren. Zelfs met een partner met wie ze al langer dan tien jaar samen zijn”, aldus Liekens en Van Ham. Slechts een kwart van de ondervraagden deelt hardop met zijn partner wat hij wil. Bijna 60 procent wil graag dat zijn partner de leiding neemt in bed. “Maar veel mensen worden op dat vlak flink teleurgesteld”, weet Liekens. 38 procent geeft hints tijdens het voorspel en nog eens 38 procent probeert zijn partner zonder woorden te begeleiden. 19 procent geeft helemaal geen sturing.

Zoenen, strippen, vastbinden

Maar wat wil Nederland dan precies? Aan de deelnemers aan het onderzoek werden verschillende voorspel-varianten voorgelegd met de vraag in welke mate zij deze reeds toepassen en welke zij (vaker) terug zouden willen zien in de slaapkamer. Heftig tongzoenen wordt het meest gedaan, daarmee komt 50 procent ruim aan zijn trekken. Van 46 procent mag het wel wat vaker gebeuren. Van 68 procent mag er vaker samen gedoucht en gebadderd worden dan nu het geval is. Ook wordt tijdens het voorspel behoorlijk wat afgekneed, zo blijkt: drie kwart van de ondervraagden gebruikt massage wel eens als voorspel. Van deze groep wil twee derde vaker gemasseerd worden. 20 procent van alle ondervraagden masseert nooit, maar zou dat wel willen.

Uit de kleren

Ook het uit de kleren gaan mag uitdagender. Opvallend is dat bijna de helft van de Nederlanders (47 procent) weliswaar nooit striptease als voorspel gebruikt, maar daar wél behoefte aan heeft. Ook op het gebied van bondage en dominantie zijn de Nederlanders stiekem een stuk ruimdenkender dan ze uiten bij hun partner. Maar liefst 60 procent zou vaker overmeesterd of vastgebonden willen worden, de helft daarvan doet dat al af en toe, de andere helft doet het nooit.

Tijd tekort

Van de ondervraagden is 18 procent tussen de 18 en 30 jaar, een kwart tussen de 30 en 40, nog eens een kwart tussen de 40 en 50 en 32 procent 50 jaar of ouder. Bijna de helft heeft een relatie van langer dan 10 jaar. 15 procent heeft sinds 5 tot 10 jaar een vaste partner, 18 procent tussen de 1 en 5 jaar, 8 procent minder dan een jaar en 10 procent heeft geen vaste relatie. 51 procent van de mensen met een relatie langer dan 5 jaar geeft aan dat de hartstocht en passie die ze voor elkaar voelen niet meer zo diep zit als in het begin.

Een kwart noemt tijdgebrek als belangrijke factor die goed voorspel in de weg staat. Terwijl we daar juist wel behoefte aan hebben: bijna de helft (47 procent) van de ondervraagde mannen en vrouwen vindt dat het voorspel langer dan 15 minuten moet duren. 43 procent is tevreden met 5 tot 10 minuten. Slechts 7 procent vindt het niet nodig de daadwerkelijke daad langer dan 5 minuten uit te stellen en nog geen 3 procent doet helemaal niet aan voorspel.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Dit is wat verschillende zoenen over je relatie zeggen

Er zijn super veel verschillende manieren waarop je kan zoenen en...

5 stappen naar een goede seksuele gezondheid

Er zijn vijf belangrijke stappen die je kunt nemen om je...

Cannabis kan je seksleven een boost geven

Cannabis kan je seksleven een boost geven zo blijkt uit wetenschappelijk...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie