Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
keuze internet singles
27 december 2018

Nederlanders online dol op Kim Holland en pompoensoep

‘Zeg me wat uw zoekopdrachten zijn, en ik zal zeggen wie gij zijt.’ Vandaag de dag vertellen online data misschien nog wel meer over ons dan de ‘vrienden’ uit het oorspronkelijke spreekwoord. Daarom heeft Startpagina.nl de meest gezochte termen van het jaar op een rij gezet. De lijst van 2018 geeft een treffend beeld van de hedendaagse Hollandse identiteit, met onder meer Marktplaats, Max Verstappen en pompoensoep.

Met dagelijks een kwart miljoen zoekopdrachten op diverse platforms, vormt Startpagina.nl – dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert – een goede graadmeter voor internettend Nederland. Vierhonderd jaar na de start van de Gouden Eeuw blijkt onze handelsgeest nog altijd springlevend, want ‘Marktplaats’ was verreweg de meest ingetypte zoekopdracht van 2018. Met 672.666 zoekopdrachten laat Marktplaats tv-show Utopia (544.705) en YouTube (453.329) ver achter zich.

Televisie en BN’ers

In de top-10 meest gezochte televisieprogramma’s staat Utopia (en aan Utopia gerelateerde zoektermen) wel op nummer 1, gevolgd door Goede Tijden Slechte Tijden. De hoogste nieuwkomer in de lijst van meest gezochte tv-shows is het veelbesproken satirische programma De Luizenmoeder.

Max Verstappen wint de race voor populairste BN’er. In zijn achteruitkijkspiegel zag hij zangeres Glennis Grace als tweede over de finish komen. Na Glennis Grace nemen pornoster Kim Holland en actrice Sylvie Meis de tweede en derde plek in op de lijst van meest gezochte Nederlandse vrouwen.

Sport

Dat Nederlanders de Formule-1-sport massaal hebben omarmd, blijkt wel uit het feit dat Verstappen niet alleen de meest gezochte BN’er en sporter is. Formule 1 blijkt online ook de meest gezochte sport onder Nederlanders. Darten eindigde op de tweede plaats, gevolgd door voetbal. Het WK Voetbal eindigde wel op de eerste plaats van de meest gezochte sportevenementen van het jaar.

Courgette

Ook typten Nederlanders weer veel vragen in op de platformen van Startpagina.nl. De vraag ‘wat is dividendbelasting?’ werd het vaakst gesteld. Ook vroegen we ons af wat de ‘sleepwet’ inhoudt en wanneer we met pensioen mogen. Maar Nederlanders denken niet alleen aan de (verre) toekomst, de beslommeringen van vanavond (wat eten we?) houdt ze online net zo goed bezig. ‘Hachee’ blijkt het meest gezochte recept van 2018, gevolgd door pompoensoep en ‘recepten met courgette’.

Politiek

VVD’er Klaas Dijkhoff mag dan zijn uitgeroepen tot Politicus van het Jaar, hij moet zijn blunderende partijgenoot Halbe Zijlstra voor zich dulden. Zijlstra, die loog over een ontmoeting met de Russische president Poetin, belandt in de top-vijf – Dijkhoff niet. De meest gezochte Nederlandse politicus van 2018 is echter Geert Wilders. Alexander Pechtold, die dit jaar opstapte als fractievoorzitter van D66, eindigt op de tweede plek. De SP en de PVV zijn de meest gezochte politieke partijen van het jaar.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant

gerelateerde artikelen

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

Ontspan jij volledig op vakantie?

Zo simpel is het niet dat ontspannen op vakantie. Maar liefst...

Happy selfies op Instagram na relatiebreuk helpt je niet vooruit

Is het een goed idee om enorm veel gelukkige kiekjes van...

5 dating dealbreakers voor millennials

Het digitale tijdperk heeft ons date gedrag drastisch veranderd. Zijn onze...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant