keuze internet singles

Nederlanders online dol op Kim Holland en pompoensoep

‘Zeg me wat uw zoekopdrachten zijn, en ik zal zeggen wie gij zijt.’ Vandaag de dag vertellen online data misschien nog wel meer over ons dan de ‘vrienden’ uit het oorspronkelijke spreekwoord. Daarom heeft Startpagina.nl de meest gezochte termen van het jaar op een rij gezet. De lijst van 2018 geeft een treffend beeld van de hedendaagse Hollandse identiteit, met onder meer Marktplaats, Max Verstappen en pompoensoep.

Met dagelijks een kwart miljoen zoekopdrachten op diverse platforms, vormt Startpagina.nl – dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert – een goede graadmeter voor internettend Nederland. Vierhonderd jaar na de start van de Gouden Eeuw blijkt onze handelsgeest nog altijd springlevend, want ‘Marktplaats’ was verreweg de meest ingetypte zoekopdracht van 2018. Met 672.666 zoekopdrachten laat Marktplaats tv-show Utopia (544.705) en YouTube (453.329) ver achter zich.

Televisie en BN’ers

In de top-10 meest gezochte televisieprogramma’s staat Utopia (en aan Utopia gerelateerde zoektermen) wel op nummer 1, gevolgd door Goede Tijden Slechte Tijden. De hoogste nieuwkomer in de lijst van meest gezochte tv-shows is het veelbesproken satirische programma De Luizenmoeder.

Max Verstappen wint de race voor populairste BN’er. In zijn achteruitkijkspiegel zag hij zangeres Glennis Grace als tweede over de finish komen. Na Glennis Grace nemen pornoster Kim Holland en actrice Sylvie Meis de tweede en derde plek in op de lijst van meest gezochte Nederlandse vrouwen.

Sport

Dat Nederlanders de Formule-1-sport massaal hebben omarmd, blijkt wel uit het feit dat Verstappen niet alleen de meest gezochte BN’er en sporter is. Formule 1 blijkt online ook de meest gezochte sport onder Nederlanders. Darten eindigde op de tweede plaats, gevolgd door voetbal. Het WK Voetbal eindigde wel op de eerste plaats van de meest gezochte sportevenementen van het jaar.

Courgette

Ook typten Nederlanders weer veel vragen in op de platformen van Startpagina.nl. De vraag ‘wat is dividendbelasting?’ werd het vaakst gesteld. Ook vroegen we ons af wat de ‘sleepwet’ inhoudt en wanneer we met pensioen mogen. Maar Nederlanders denken niet alleen aan de (verre) toekomst, de beslommeringen van vanavond (wat eten we?) houdt ze online net zo goed bezig. ‘Hachee’ blijkt het meest gezochte recept van 2018, gevolgd door pompoensoep en ‘recepten met courgette’.

Politiek

VVD’er Klaas Dijkhoff mag dan zijn uitgeroepen tot Politicus van het Jaar, hij moet zijn blunderende partijgenoot Halbe Zijlstra voor zich dulden. Zijlstra, die loog over een ontmoeting met de Russische president Poetin, belandt in de top-vijf – Dijkhoff niet. De meest gezochte Nederlandse politicus van 2018 is echter Geert Wilders. Alexander Pechtold, die dit jaar opstapte als fractievoorzitter van D66, eindigt op de tweede plek. De SP en de PVV zijn de meest gezochte politieke partijen van het jaar.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!