nieuwe liefde na dood partner

Nederlanders nemen massaal geheimen mee het graf in

Praten over dood gaan is voor de meesten geen favoriete bezigheid. Door er niet over te praten, schuiven we het hopelijk voor ons uit. Dat geldt blijkbaar ook zo voor de geheimen die we hebben en die we mogelijk nog ooit zullen vertellen, maar niet nu en dan mogelijk wel niet bij leven.

Bijna één op de drie Nederlanders neemt een geheim mee het graf in. Dit blijkt uit een onderzoek van Begrafenisverzekering.nl. Geheimen over ‘Relaties en Seksualiteit’ worden het best bewaard, maar ook problemen op school of werk houden we graag voor onszelf. Misschien niet heel opvallend: een geheim over een buitenechtelijke vrijpartij gaan het vaakst mee in het graf.

Vreemdgaan wordt niet opgebiecht

Wanneer iemand komt te overlijden is de kans groot dat hij of zij nog wat te bekennen had. Ruim 31% van de Nederlanders loopt rond met een geheim dat dat ze van plan zijn mee het graf in te nemen. Van alle geheimen valt bijna de helft in de categorie ‘Relaties en Seksualiteit’, waarbij een seksueel slippertje het meest genoemd wordt.

Veel geheimen over relaties en seksualiteit

De overgrote meerderheid van de geheimen valt in de categorie ‘Relaties en seksualiteit’. De minste geheimen hebben we over onze verslavingen, slechts 6,61%. Problemen op het gebied van werk of financiën  laten we ook liever ongenoemd. Hieronder staat een overzicht van de verschillende resultaten per categorie.

Top 5 best bewaarde grafgeheimen

De top 5 van geheimen die mee het graf in gaan wordt aangevoerd door vreemdgaan, terwijl ook veel mensen  twijfels over hun relatie niet durven op te biechten. Schulden, seksueel misbruik en pesten completeren de top 5. Veel Nederlanders kiezen er echter voor om hun geheim ook bij deze anonieme enquête geheim te houden. ‘Anders is het geen geheim meer’ werd ingevuld door bijna 10% van de respondenten.

Andere geheimen zoals seksuele voorkeur, zwart geld, soa’s en buitenechtelijke kinderen haalde de top 5 niet, maar zijn na te lezen in de volledige lijst van grafgeheimen op begrafenisverzekering.nl.

Over Begrafenisverzekering.nl
Begrafenisverzekering.nl informeert consumenten over alle facetten en vragen rondom begrafenisverzekeringen. Veel Nederlanders hebben wel iets geregeld voor hun begrafenis maar lopen nog met veel vragen rond, en die hoopt www.begrafenisverzekering.nl te verduidelijken.

Dit onderzoek is door Multiscope uitgevoerd in opdracht van Begrafenisverzekering.nl onder 1000 Nederlandse consumenten. Vraag was of zij geheimen mee het graf innamen. En zo ja, welk geheimen dit waren.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.