speeddaten voor singles

Nederlanders leren vaker online nieuwe mensen kennen

De manier waarop Nederlanders gebruik maken van social discovery sites lijkt te veranderen. Het daadwerkelijk ontmoeten van nieuwe contacten wordt daarbij steeds belangrijker. En dat zijn lang niet altijd dates, zo blijkt uit recent onderzoek van Twoo.

Twee derde van de 6.000 ondervraagde Nederlanders ontmoette al eens iemand in het echt na online kennis te hebben gemaakt. Hiermee is Nederland koploper in West-Europa wanneer het op ontmoeten van online contacten aankomt. In andere landen, waaronder België (60%), Frankrijk (51%), Duitsland (46%) en Engeland  (26%) ligt dit percentage lager.

Een bar of café is het decor voor de overgrote meerderheid (66%) van die Nederlandse ontmoetingen. En heus niet alleen om de zenuwen te bedwingen met wat alcohol: ruim de helft kiest voor een kop koffie. Gaan wandelen staat op een opvallende derde plaats bij favoriete eerste ontmoetingen. Daarmee zeggen de Nederlanders de traditionele dinner date vaarwel, en gaan ze resoluut voor een meer ongedwongen manier van kennismaken.

Plezier hebben lijkt daarbij voorop te staan. 22% van de Nederlanders wil tijdens een eerste kennismaking gewoonweg een leuke avond hebben, 44% is op zoek naar vriendschap. Slechts 34% is uit op een romance met een mogelijke partner. De voornaamste reden om af te spreken is het plezierige online contact dat er aan vooraf ging.

Twoo kent een hoge succesfactor als het gaat om het echt ontmoeten van online contacten. Volgens het onderzoek had 96% van de Nederlanders een leuke tijd tijdens de eerste kennismaking met een Twoo vriend(in). Dat blijkt ook uit de statistieken: 63% van de mensen die al eens iemand ontmoette bleef nadien afspreken met deze persoon, en bijna de helft van de Nederlanders sprak af met meer dan 1 persoon. Eén op de vijf ontmoette zelfs al meer dan 3 vrienden via Twoo.

Lien Louwagie, Community Director bij Twoo: “Elke maand gebruiken meer dan 170.000 Nederlanders Twoo om hun sociale netwerk uit te breiden. Dit aantal blijft maar groeien. Nederlanders zijn heel open in hun online contacten. Ze houden er van om lol te maken en op een vlotte manier leuke mensen te leren kennen.”

Bron: Twoo

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.