speeddaten voor singles

Nederlanders leren vaker online nieuwe mensen kennen

De manier waarop Nederlanders gebruik maken van social discovery sites lijkt te veranderen. Het daadwerkelijk ontmoeten van nieuwe contacten wordt daarbij steeds belangrijker. En dat zijn lang niet altijd dates, zo blijkt uit recent onderzoek van Twoo.

Twee derde van de 6.000 ondervraagde Nederlanders ontmoette al eens iemand in het echt na online kennis te hebben gemaakt. Hiermee is Nederland koploper in West-Europa wanneer het op ontmoeten van online contacten aankomt. In andere landen, waaronder België (60%), Frankrijk (51%), Duitsland (46%) en Engeland  (26%) ligt dit percentage lager.

Een bar of café is het decor voor de overgrote meerderheid (66%) van die Nederlandse ontmoetingen. En heus niet alleen om de zenuwen te bedwingen met wat alcohol: ruim de helft kiest voor een kop koffie. Gaan wandelen staat op een opvallende derde plaats bij favoriete eerste ontmoetingen. Daarmee zeggen de Nederlanders de traditionele dinner date vaarwel, en gaan ze resoluut voor een meer ongedwongen manier van kennismaken.

Plezier hebben lijkt daarbij voorop te staan. 22% van de Nederlanders wil tijdens een eerste kennismaking gewoonweg een leuke avond hebben, 44% is op zoek naar vriendschap. Slechts 34% is uit op een romance met een mogelijke partner. De voornaamste reden om af te spreken is het plezierige online contact dat er aan vooraf ging.

Twoo kent een hoge succesfactor als het gaat om het echt ontmoeten van online contacten. Volgens het onderzoek had 96% van de Nederlanders een leuke tijd tijdens de eerste kennismaking met een Twoo vriend(in). Dat blijkt ook uit de statistieken: 63% van de mensen die al eens iemand ontmoette bleef nadien afspreken met deze persoon, en bijna de helft van de Nederlanders sprak af met meer dan 1 persoon. Eén op de vijf ontmoette zelfs al meer dan 3 vrienden via Twoo.

Lien Louwagie, Community Director bij Twoo: “Elke maand gebruiken meer dan 170.000 Nederlanders Twoo om hun sociale netwerk uit te breiden. Dit aantal blijft maar groeien. Nederlanders zijn heel open in hun online contacten. Ze houden er van om lol te maken en op een vlotte manier leuke mensen te leren kennen.”

Bron: Twoo

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.