estelle cruijff nieuwe liefde

Nederlanders hebben steeds vaker seks met vreemden

Nederlanders steeds vaker seks hebben met iemand die ze niet of nauwelijks kennen, zo blijkt uit recent onderzoek.

De internationale ‘casual dating’-site C-date ondervroeg 8239 personen, waarvan 514 Nederlanders, uit 12 verschillende landen. Vervolgens werden cijfers uit 2011 vergeleken met 2013. 

Hieruit blijkt dat in 2013 precies de helft van de ondervraagde Nederlanders seks heeft gehad met een onbekende. In 2011 was dit nog maar 26 procent. Ruim een derde van alle Europese respondenten in een relatie denkt dat seks met een vreemde spannender is dan met hun eigen partner. Mannen denken dit vaker dan vrouwen (53 tegenover 22 procent).

Onenightstand

Uiteindelijk krijgt slechts één op de tien Nederlanders een relatie met een onenightstand. In 2011 was dit hoger, één op de vier onenightstands leidde toen tot een stabiele relatie. Overigens zou 82 procent van de Nederlandse vrijgezelle vrouwen en 84 procent van de vrijgezelle mannen graag een romantische date willen met iemand die ze nog niet kennen.

Opvallend is dat 67 procent van de Nederlandse mannen hiertoe ook bereid is als ze weten dat het niet om de seks zou gaan. Slechts 48 procent van de Nederlandse vrouwen zou in dat geval toestemmen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.