genieten op Vlieland

Nederlanders hebben grootste vakantiepret

Niemand anders dan wij Nederlanders krijgt zo’n blij gevoel van op vakantie gaan. Een meerderheid van 64 procent wordt extra happy als de vakantie voor de deur staat. Wereldwijd bedraagt dit percentage 48 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Expedia.

Het is opvallend te noemen dat het blije gevoel dat ontstaat door een geplande vakantie niet veel bijdraagt aan ons algehele geluksgevoel. Zo zegt 58 procent van de Nederlandse werknemers dat vakantie hier een redelijk tot groot aandeel in heeft. Wereldwijd bedraag deze score maar liefst 80 procent!

Weg blije gevoel

Het blije gevoel dat bij vakantie hoort is voor sommigen maar van korte duur. Bijna een kwart zegt het na amper 1 dag na thuiskomst alweer kwijt te zijn. Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de vakantie. Dat idee kan ervoor zorgen dat wij nuchtere Nederlanders ons niet zo van de wijs laten brengen door de euforie die vakantie met zich mee kan brengen. De Italianen daarentegen houden het goede vakantiegevoel wat langer vast. Bijna een kwart geniet nog na tot een week na thuiskomst.

Opsparen

Wie wat bewaart heeft wat denken veel Nederlanders als het om hun vakantiedagen gaat. Wereldwijd zijn het de Nederlandse werknemers (54%) samen met de Zuid-Koreanen (61%) en de Japanners (60%) die het meest geneigd zijn om hun vakantie dagen op te sparen.

Bijna een kwart neemt een groot deel van zijn of haar vakantiedagen zelfs het liefst mee naar volgend jaar om er dan meteen voor langere tijd tussen uit te gaan. Een wereldreis maken staat bij veel Nederlanders op hun verlanglijstje. Wil jij je vakantiedagen ook meenemen naar volgend jaar? Let dan wel op dat ze na zes maanden komen te vervallen. Dit is wettelijk zo geregeld. Voor bovenwettelijke vakantiedagen geldt dat ze na vijf jaar zijn verjaard.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!