genieten op Vlieland

Nederlanders hebben grootste vakantiepret

Niemand anders dan wij Nederlanders krijgt zo’n blij gevoel van op vakantie gaan. Een meerderheid van 64 procent wordt extra happy als de vakantie voor de deur staat. Wereldwijd bedraagt dit percentage 48 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Expedia.

Het is opvallend te noemen dat het blije gevoel dat ontstaat door een geplande vakantie niet veel bijdraagt aan ons algehele geluksgevoel. Zo zegt 58 procent van de Nederlandse werknemers dat vakantie hier een redelijk tot groot aandeel in heeft. Wereldwijd bedraag deze score maar liefst 80 procent!

Weg blije gevoel

Het blije gevoel dat bij vakantie hoort is voor sommigen maar van korte duur. Bijna een kwart zegt het na amper 1 dag na thuiskomst alweer kwijt te zijn. Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de vakantie. Dat idee kan ervoor zorgen dat wij nuchtere Nederlanders ons niet zo van de wijs laten brengen door de euforie die vakantie met zich mee kan brengen. De Italianen daarentegen houden het goede vakantiegevoel wat langer vast. Bijna een kwart geniet nog na tot een week na thuiskomst.

Opsparen

Wie wat bewaart heeft wat denken veel Nederlanders als het om hun vakantiedagen gaat. Wereldwijd zijn het de Nederlandse werknemers (54%) samen met de Zuid-Koreanen (61%) en de Japanners (60%) die het meest geneigd zijn om hun vakantie dagen op te sparen.

Bijna een kwart neemt een groot deel van zijn of haar vakantiedagen zelfs het liefst mee naar volgend jaar om er dan meteen voor langere tijd tussen uit te gaan. Een wereldreis maken staat bij veel Nederlanders op hun verlanglijstje. Wil jij je vakantiedagen ook meenemen naar volgend jaar? Let dan wel op dat ze na zes maanden komen te vervallen. Dit is wettelijk zo geregeld. Voor bovenwettelijke vakantiedagen geldt dat ze na vijf jaar zijn verjaard.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.