rookvrij

Nederlander wil rookvrij terras

Lekker terrasje pakken in de zomer zonder rokers naast je? Als het aan 58,8 procent van de Nederlanders ligt gaat dat zover komen. Dat blijkt uit een enquête van DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws. 

Verboden buiten  te roken

Dat er binnen in bars, cafes en restaurants niet meer gerookt mag worden, daar zijn we allemaal inmiddels al lang aan gewend. Maar dat je ook buiten op het terras, in het park of op het strand niet meer mag roken, dat is iets nieuws.

Niet roken is de norm

De belangrijkste reden is dat mensen het vies vinden als een buurman of buurvrouw op het terras een sigaret opsteekt.  Het merendeel van de ondervraagden ziet niet-roken als de norm (63,6 procent) en vindt dat rokers zich moeten aanpassen aan niet-rokers (66,7 procent).

Wel of niet verbieden?

Uit de enquête blijkt verder dat  18 procent van de rokers is zelf voorstander van een rookvrij terras in de horeca. Bijna driekwart van de ondervraagden verwacht dat op korte of lange termijn roken ook verboden gaat worden op terras, in parken en op strand.

Wat vind jij ervan? Moet er gewoon gerookt kunnen worden in de buitenlucht op een terras, in een park of op het strand of ben je blij als er ook daar straks een rookverbod geldt?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!