medium liefde partner

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de looks (8,0) van zijn of haar partner. Waar slechts veertien procent van alle ondervraagden het innerlijk van zijn partner een zeven- of lager geeft, doet maar liefst 31 procent dit voor zijn of haar partners uiterlijk.

Opvallend genoeg zijn vrouwen het meest kritisch. Zo beoordeelt 37 procent van hen het voorkomen van hun partner met een zeven- of lager, tegenover slechts 23 procent de mannen. Op provincieniveau zijn vooral Limburgers en Drentenaren streng. Maar liefst elf procent van hen geeft hun wederhelft, wanneer het gaat om looks, een zes- of lager. “Het uiterlijk van iemand is natuurlijk ontzettend relatief”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Zelfs de mooiste bloem verwelkt uiteindelijk. Toch verrast het Limburgse rapportcijfer me. Als Brabander die hier geregeld komt, kan ik zeggen dat er genoeg knappe vrouwen en mannen in Limburg rondlopen.”

Grote ergernissen

Vrouwen zijn niet alleen kritisch over het uiterlijk van hun partner, ook specifiek gedrag zoals niet luisteren, koppigheid en geen hulp bieden in de huishouding wordt door veel vrouwelijke respondenten als vervelend beschouwd. “Scheten laten, snurken, niet luisteren als ik wat vertel of vergeten mij op de hoogte te stellen van informatie”, vat een vrouwelijke respondent haar grootste irritatie(s) aan haar partner samen. Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen het vaakst vallen over zeuren, snurken, eigenwijsheid en een verminderd libido. Een mannelijke respondent stelt: “Dat ze koppig is en zich te veel bemoeit en zeurt over bepaalde dingen”. Een ander voegt toe: “Ze praat vaak over belangrijke en stressvolle zaken als we in bed liggen, en ze wil minder vaak seks dan ik.”

Onderling vertrouwen

Ondanks bovenstaande kritische noot is slechts acht procent van de ondervraagden op dit moment ongelukkig met hun partner. De grootste uitschieters zijn te vinden in de provincies: Flevoland, Limburg (dertien procent) en Zeeland (zeventien procent). Friezen en Gelderlanders zijn daarentegen het gelukkigst met hun wederhelft. Onderling vertrouwen lijkt de basis te zijn voor dit geluk. Zo stelt maar liefst 91 procent van alle ondervraagden zijn of haar partner volledig te vertrouwen. Franke: “Om een gezonde relatie te hebben, moet je leren om elkaar te vertrouwen. Natuurlijk gaat het soms mis en krijg je het deksel op de neus. Uiteindelijk kun je het beter zo snel mogelijk weten in plaats van na een aantal jaren huwelijk”. Dat het weleens misgaat, blijkt ook uit het onderzoek. Zo verdenkt vijf procent zijn partner ervan weleens te zijn vreemdgegaan. Opvallend genoeg bedraagt dit percentage onder dertigers en veertigers bijna het dubbele: negen procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.140 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.