medium liefde partner

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de looks (8,0) van zijn of haar partner. Waar slechts veertien procent van alle ondervraagden het innerlijk van zijn partner een zeven- of lager geeft, doet maar liefst 31 procent dit voor zijn of haar partners uiterlijk.

Opvallend genoeg zijn vrouwen het meest kritisch. Zo beoordeelt 37 procent van hen het voorkomen van hun partner met een zeven- of lager, tegenover slechts 23 procent de mannen. Op provincieniveau zijn vooral Limburgers en Drentenaren streng. Maar liefst elf procent van hen geeft hun wederhelft, wanneer het gaat om looks, een zes- of lager. “Het uiterlijk van iemand is natuurlijk ontzettend relatief”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Zelfs de mooiste bloem verwelkt uiteindelijk. Toch verrast het Limburgse rapportcijfer me. Als Brabander die hier geregeld komt, kan ik zeggen dat er genoeg knappe vrouwen en mannen in Limburg rondlopen.”

Grote ergernissen

Vrouwen zijn niet alleen kritisch over het uiterlijk van hun partner, ook specifiek gedrag zoals niet luisteren, koppigheid en geen hulp bieden in de huishouding wordt door veel vrouwelijke respondenten als vervelend beschouwd. “Scheten laten, snurken, niet luisteren als ik wat vertel of vergeten mij op de hoogte te stellen van informatie”, vat een vrouwelijke respondent haar grootste irritatie(s) aan haar partner samen. Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen het vaakst vallen over zeuren, snurken, eigenwijsheid en een verminderd libido. Een mannelijke respondent stelt: “Dat ze koppig is en zich te veel bemoeit en zeurt over bepaalde dingen”. Een ander voegt toe: “Ze praat vaak over belangrijke en stressvolle zaken als we in bed liggen, en ze wil minder vaak seks dan ik.”

Onderling vertrouwen

Ondanks bovenstaande kritische noot is slechts acht procent van de ondervraagden op dit moment ongelukkig met hun partner. De grootste uitschieters zijn te vinden in de provincies: Flevoland, Limburg (dertien procent) en Zeeland (zeventien procent). Friezen en Gelderlanders zijn daarentegen het gelukkigst met hun wederhelft. Onderling vertrouwen lijkt de basis te zijn voor dit geluk. Zo stelt maar liefst 91 procent van alle ondervraagden zijn of haar partner volledig te vertrouwen. Franke: “Om een gezonde relatie te hebben, moet je leren om elkaar te vertrouwen. Natuurlijk gaat het soms mis en krijg je het deksel op de neus. Uiteindelijk kun je het beter zo snel mogelijk weten in plaats van na een aantal jaren huwelijk”. Dat het weleens misgaat, blijkt ook uit het onderzoek. Zo verdenkt vijf procent zijn partner ervan weleens te zijn vreemdgegaan. Opvallend genoeg bedraagt dit percentage onder dertigers en veertigers bijna het dubbele: negen procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.140 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.