Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
medium liefde partner
27 februari 2020

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de looks (8,0) van zijn of haar partner. Waar slechts veertien procent van alle ondervraagden het innerlijk van zijn partner een zeven- of lager geeft, doet maar liefst 31 procent dit voor zijn of haar partners uiterlijk.

Opvallend genoeg zijn vrouwen het meest kritisch. Zo beoordeelt 37 procent van hen het voorkomen van hun partner met een zeven- of lager, tegenover slechts 23 procent de mannen. Op provincieniveau zijn vooral Limburgers en Drentenaren streng. Maar liefst elf procent van hen geeft hun wederhelft, wanneer het gaat om looks, een zes- of lager. “Het uiterlijk van iemand is natuurlijk ontzettend relatief”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Zelfs de mooiste bloem verwelkt uiteindelijk. Toch verrast het Limburgse rapportcijfer me. Als Brabander die hier geregeld komt, kan ik zeggen dat er genoeg knappe vrouwen en mannen in Limburg rondlopen.”

Grote ergernissen

Vrouwen zijn niet alleen kritisch over het uiterlijk van hun partner, ook specifiek gedrag zoals niet luisteren, koppigheid en geen hulp bieden in de huishouding wordt door veel vrouwelijke respondenten als vervelend beschouwd. “Scheten laten, snurken, niet luisteren als ik wat vertel of vergeten mij op de hoogte te stellen van informatie”, vat een vrouwelijke respondent haar grootste irritatie(s) aan haar partner samen. Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen het vaakst vallen over zeuren, snurken, eigenwijsheid en een verminderd libido. Een mannelijke respondent stelt: “Dat ze koppig is en zich te veel bemoeit en zeurt over bepaalde dingen”. Een ander voegt toe: “Ze praat vaak over belangrijke en stressvolle zaken als we in bed liggen, en ze wil minder vaak seks dan ik.”

Onderling vertrouwen

Ondanks bovenstaande kritische noot is slechts acht procent van de ondervraagden op dit moment ongelukkig met hun partner. De grootste uitschieters zijn te vinden in de provincies: Flevoland, Limburg (dertien procent) en Zeeland (zeventien procent). Friezen en Gelderlanders zijn daarentegen het gelukkigst met hun wederhelft. Onderling vertrouwen lijkt de basis te zijn voor dit geluk. Zo stelt maar liefst 91 procent van alle ondervraagden zijn of haar partner volledig te vertrouwen. Franke: “Om een gezonde relatie te hebben, moet je leren om elkaar te vertrouwen. Natuurlijk gaat het soms mis en krijg je het deksel op de neus. Uiteindelijk kun je het beter zo snel mogelijk weten in plaats van na een aantal jaren huwelijk”. Dat het weleens misgaat, blijkt ook uit het onderzoek. Zo verdenkt vijf procent zijn partner ervan weleens te zijn vreemdgegaan. Opvallend genoeg bedraagt dit percentage onder dertigers en veertigers bijna het dubbele: negen procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.140 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Alle ogen op jou deze zomer? Dat doe je zo!

Elegante jurken, subtiele hakken en lichte stoffen: als er een seizoen...

Het eerste oogcontact: flirtgedrag

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

Helft Nederlanders stoort zich aan onverzorgde collega’s tijdens videocall

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ergert zich aan collega’s...

Het corona-buikje: singles komen fit uit de lockdown

Praktisch naast de koelkast werken en minimale kansen op het showen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie