Nederlander mist fysiek contact met vrienden en familie

Maar liefst 63 procent van de Nederlanders mist onderling contact in onze maatschappij. De helft van de mensen zou vaker fysiek contact willen met vrienden en familie. Zo blijkt uit onderzoek van een huidverzorgingsmerk onder ruim 2.000 Nederlanders.

Volgens 69 procent van de ondervraagden is ‘gewoon elkaar zien’ nog steeds de beste manier om contact te hebben. Toch geeft twee op de vijf aan er te weinig tijd voor te hebben. Het kunnen delen van verschillende emoties blijkt het meest belangrijk, gevolgd door het kunnen delen van persoonlijke en vertrouwelijke dingen en interesse hebben in elkaars leven.

Ergernissen bij persoonlijk contact zijn wanneer de ander ongeïnteresseerd doet of steeds afgeleid wordt door andere zaken. Maar liefst 81 procent van de Nederlanders noemt het dan ook op zijn zachtst gezegd vervelend dat steeds meer mensen tijdens gesprekken snel afgeleid zijn door hun smartphone (81 procent).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten