Nederlander laat werk thuis tijdens vakantie

De meeste Nederlanders hebben er geen moeite mee om tijdens de vakantie hun werk te laten voor wat het is. Slechts 20 procent werkt op het vakantieadres gewoon door. Dat blijkt uit een onderzoek van Regus onder 26.000 werkende mensen in meer dan 95 landen.

Zo’n 20 procent van de mannelijke professionals in Nederland maakt tijdens de vakantie net zo veel uren als normaal, tegenover 16 procent van hun vrouwelijke collega’s. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

In plaats van uit te rusten, te ontspannen en leuke dingen te doen met het gezin, familie of vrienden, nemen ze tijdens hun vakantie de telefoon aan, beantwoorden ze e-mails en lezen ze belangrijke stukken door.

Mannen en vrouwen
Hardwerkende Nederlandse mannen en vrouwen besteden ongeveer evenveel vakantietijd aan hun werk, waarbij 36 procent van de vrouwen en 35 procent van de mannen zeggen van plan te zijn 1 tot 3 uur per dag te zullen werken. Meer mannen (10  procent) dan vrouwen (4 procent) voorspellen meer dan 3 uur per dag te zullen werken.

Japan
In vergelijking met internationale werknemers doen de Nederlanders het nog niet zo slecht. Werknemers in Aziatische landen als China en India zijn echte workaholics. Japan spant echter de kroon: maar liefst 70 procent van de Japanse professionals werkt gewoon door tijdens de vakantie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

13 mei 2022

Beschermd: Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!