Oud en Nieuw

Nederlander het liefst bij vrienden en familie met oudjaar

Wanneer je single bent is oud & nieuw doorgaans niet de leukste moment van het jaar. Om niet tussen allemaal happy couples te verkeren die elkaar gelukkig nieuwjaar kussen kiest menig single daarom voor een alternatief in de vorm van een singlefeest of singlevakantie. Toch blijkt dat de meeste Nederlanders oud en nieuw het liefst vieren met vrienden, het gezin, met familie of met een combinatie daarvan.

Jaarwisseling

Dat blijkt uit een representatieve peiling van NUpanel en hettestpanel.nl onder 2.934 personen. 44 procent van de ondervraagden zegt de jaarwisseling met vrienden door te brengen. 40 procent doet dat met het gezin en 29 procent met familie.

Gelukkig nieuwjaar wensen

Whatsapp (60 procent) blijkt de meest populaire manier om iemand gelukkig nieuwjaar te wensen, gevolgd door langsgaan bij vrienden of familie (48 procent) en bellen (41 procent). Respondenten konden hierbij kiezen voor meerdere antwoorden.

Goede voornemens

Wat goede voornemens betreft, staan afvallen (27 procent), sporten (26 procent), persoonlijke ontwikkeling (24 procent) en tijd voor jezelf (22 procent) hoog op het lijstje van veel respondenten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.