Nederlander heeft geregeld seks met ex-partner

19-01-2006 – Nederlander heeft geregeld seks met ex-partner

Een wilde nacht beleven met een voormalige geliefde kan eerder als regel dan uitzondering worden beschouwd.

Dat blijkt uit de cijfers van een recent gehouden onderzoek door online magazine Singlessite.nl waaraan ruim 750 mannen en vrouwen deelnamen. Maar liefst 60 procent van de ondervraagden laat weten wel eens seks te hebben gehad met een ex-partner.

Geen one night stands
Een kleiner, maar niet onaanzienlijk, percentage van de geënquêteerden laat het niet bij één ex-geliefde. Ruim 22 procent geeft aan met meerdere ex-partners het bed te hebben gedeeld. In tegenstelling tot wat men misschien zou verwachten is er in de regel geen sprake van een ‘one night stand’. Zo’n 36 procent van deze exen treft elkaar gemiddeld nog zo’n twee tot vijf keer tussen de lakens alvorens er wederom een punt achter te zetten.

Gemakkelijk en vertrouwd
De redenen die worden aangevoerd om het bed willen delen met de ex-partner(s) zijn divers te noemen maar getuigen vooral van een zeker gemak en vertrouwdheid. Van alle ondervraagden laat 29 procent weten dat er sprake is van ‘zin’ in combinatie met het feit dat de ex eenvoudig ‘voorhanden was’. De voormalige partner niet kunnen loslaten is voor 19 procent dé aanleiding om nogmaals samen tussen de lakens te kruipen en voor 17 procent wordt de seks als een ‘spontane ingeving’ gezien. Zo’n 10 procent doet ‘het’ met de ex als deel van het afscheidsproces en slechts 4 procent denkt door middel van seks de relatie nog te kunnen herstellen.

Positieve ervaring
De ervaringen achteraf liegen er ook niet om. Hoewel niet iedereen te spreken is over de gevolgen, wordt een vrijpartij met de ex-partner door maar liefst 46 procent van de ondervraagden als positief ervaren. Reacties als “je weet wat je krijgt”, plus “veilig, lekker en vertrouwd”, geven weer dat men hier over het algemeen positieve gevoelens aan overhoudt. Uit de onderzoekscijfers blijkt verder dat het contact tussen de betrokken personen hier niet bijzonder onder te lijden heeft. Zo’n 62 procent geeft aan deze ex of exen nog altijd te zien.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By info@tibordeboer.nl ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!