Lekker buiten, zonnetje pakken in het weekend, terrasje pakken én buiten eten natuurlijk. Krijg je eters of wil je jouw date eens in het zonnetje zetten met een lekker zomers gerecht? Dan is deze tortilla met chorizo een aanrader.
Van diner tot lunch
Deze smaakvolle tortilla met een twist heb je echt in een handomdraai op tafel. Ben je niet zo ervaren in de keuken? Dan is dit recept je op het lijf geschreven. Ook nog overheerlijk wanneer hij lauw of zelfs koud is dus mocht je een stukje over houden dan is het een heerlijke lunch voor de volgende dag. We gaan aan de slag!
Wat heb je nodig:
Eerst even boodschappen doen. Wat gaat er in je mandje?
500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 ui
6 eieren
100 gram chorizo (gewoon van bij het broodbeleg)
200 gram verse spinazie
75 gram geraspte kaas (belegen of oud)
2 eetlepels melk
peper en zout
olijfolie
Verder heb je een bakvorm nodig. Neem gewoon een ronde waar je normaal een appeltaart in bakt, die volstaat prima.
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo zorg je er voor dat er niets uitlekt. Snij de ui in halve ringen, verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui zachtjes glazig. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en zorg dat deze slinkt.
Snijd de plakjes chorizo in kleine stukjes. Kluts de eieren met de melk en breng op smaak met zout en wat peper. Schep de aardappelschijfjes door het mengsel en voeg de chorizo, en de spinazie met ui er aan toe. Roer het allemaal door het beslag en laat een minuutje rusten.
Giet het goedje in de bekleedde bakvorm en druk alles aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de aardappeltjes goed op elkaar zitten en er niks uitsteekt. Zet de bakvorm in de overn en bak de tortilla ongeveer 40 tot 45 minuten totdat hij gaar is. Laat een beetje afkoelen en snijd hem in mooie puntjes of blokjes.