Depressie herkennen

Natuurwerkdag: singles kunnen de boom in!

Landschapsbeheer Flevoland houdt op zaterdag 3 november, tijdens de landelijke Natuurwerkdag, een speciale editie voor singles in Lelystad.

Singles aan de slag

De singles gaan aan de slag in een uniek stukje natuur tussen Batavia Stad en de Houtribweg. In deze strook komt (zout) kwelwater aan de oppervlakte. Vandaar de naam Kwelstrook Batavia. Door de hoogteverschillen in het gebied zijn er zowel natte als droge plekken. Dit maakt dat het gebied in potentie een grote variatie aan flora en fauna kan krijgen.

Zagen en snoeien

Vrijwilligers beheren het gebied zorgvuldig door bijvoorbeeld te maaien met de zeis en de wandelpaden vrij te houden. Ook staan er veel wilgen, die om de paar jaar geknot moeten worden. De deelnemers gaan vanaf 14.00 uur aan de slag met ladders, zagen en snoeischaren.

Samenwerken

De takken worden gebruikt om takkenrillen te maken, waar amfibieën en kleine zoogdieren een schuilplaats kunnen vinden. Een leuke klus, waarbij samenwerken wel handig is. En een afwisseling van allerlei werkzaamheden, licht en zwaar, voor elk wat wils. Na afloop gaat een kop soep er wel in. Daarvoor zal er een vuurtje moeten worden gestookt onder de ‘heksenpan’. Altijd een uitdaging.

Vrijgezellen aanmelden!

Vrijgezellen kunnen zich voor deze speciale middag in het groen aanmelden via Natuurwerkdag.nl. Deelnemers moeten zelf laarzen meenemen. Landschapsbeheer zorgt voor al het benodigde gereedschap en werkhandschoenen. En uiteraard voor soep, drinken en versnaperingen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.