geen seks voor japanners

Nationele ramp: Japanners willen geen seks

Japanners onder de 40 jaar houden niet van seks. De meesten daten niet eens. Ze lijden allemaal aan ‘sekkusu shinai shokogun’, het celibaat-syndroom. Een nationale ramp, want Japan is keihard aan het vergrijzen. Wat is daar toch aan de hand?!

Hoog percentage singles

Uit onderzoek uit 2011 bleek dan 61 procent van de mannen en 49 procent van de vrouwen tussen de 18 en 34 single waren, 10 procent meer dan vijf jaar eerder. Een derde van de jonkies onder de 30 had überhaupt nog nooit een date gehad. Shocking: bijna de helft van de dames tussen de 16 en 24 wilde geen seks meer en voor mannen was dat een kwart.

Geen gemeenschappelijk doel

Vooral in de grote steden worden de twee sekses uit elkaar getrokken, figuurlijk dan. Omdat ze geen gemeenschappelijk doelen hebben, gaan Japanners liever voor makkelijk: one night stands of porno kijken. Sommige mannen kunnen zelfs alleen nog maar opgewonden worden van virtuele vrouwen. Van de 13 miljoen niet getrouwde Japanners die bij pa en ma wonen, zijn er ongeveer drie miljoen ouder dan 35.

Steeds minder japannertjes

Heel raar is het niet dat vrouwen single willen blijven. Trouwen betekent het begin van het einde voor hun carrière. Hoge piefen worden ze nooit, want ze worden toch alleen maar zwanger. Onhandig, vindt de baas. En minnaressen krijgen ook veel meer aandacht dat echtgenotes. Makkelijke keus, dus.

Maar onhandig is het wel, want Japan is enorm aan het vergrijzen: Er wonen nu 126 miljoen mensen, maar het aantal is de afgelopen tien jaar keihard gekelderd, zegt seksuoloog Ai Aoyama in The Guardian.

Bron: WTF

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.