stappen België

Nationale Relatiewandeling op Valentijnsdag

Deze Valentijnsdag ziet de Nationale Relatiewandeling ‘Elements of Love’ het daglicht. Het is speciaal voor stellen die dit jaar eens echt een goed gesprek over hun relatie willen voeren. Je kunt natuurlijk met Valentijnsdag ook gewoon samen uit eten gaan, de sauna bezoeken of een Valentijnsdagfilm gaan kijken, maar of er dan ook echt een opbouwend en verhelderend gesprek zal plaats vinden, dat is maar de vraag. En laat het nu juist dit zijn, wat een relatie zo’n goede boost kan geven.

Aandacht geven aan je liefdesrelatie

De kern van de relatiewandeling bestaat uit het samen, op een eenvoudige, ontspannen en waardevolle wijze, aandacht geven aan de liefdesrelatie. In samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten zijn er, verspreid over heel Nederland, in totaal 35 romantische wandelingen aangemerkt van ongeveer 6 km lang. Het stel gaat, met de relatiewandeling op zak, samen op pad wanneer het hen uitkomt. Tijdens de wandeling zijn er 4 relatiecoachingsopdrachten welke gerelateerd zijn aan de 4 elementen: Aarde, Water, Vuur en Lucht. Zo sta je aan de hand van het element aarde bijvoorbeeld stil bij het innemen van jouw ruimte en bij wat jij concreet zou kunnen doen, waar de relatie van zou kunnen groeien. Ook is er aandacht voor wat je aan de ander zou willen vragen en hoe je dit het beste zou kunnen doen.

Meer geluk in de liefde

De relatiewandeling stimuleert een stel om aandacht te geven aan hoe zij de relatie beleven en wat zij nodig hebben voor nog meer geluk in de liefde. Dit is namelijk niet altijd hetzelfde. Dat wat je nodig hebt, kan gemakkelijk veranderen in de tijd en dan is het belangrijk om dit met elkaar te delen om zo opnieuw met elkaar de verbinding aan te kunnen gaan.

Met de relatiewandeling is het dus mogelijk om meer openheid en wederzijds begrip te creëren en dat lucht op. Daarnaast kunnen nieuwe inzichten ook leiden tot een andere manier van met elkaar omgaan. Een manier die de liefde levend houdt en die het beste in elkaar naar boven weet te halen. Alles voor het uiteindelijke doel om dat wat mooi is, ook zo te houden.

Wij blijven altijd bij elkaar

De cijfers liegen er nu eenmaal niet om. Nog steeds loopt 50 % van de relaties van samenwonenden op de klippen. En het cijfer van de relatiebreuken voor gehuwden is 1 op de 3. Allemaal relaties die ontstonden omdat 2 mensen er stellig van overtuigd waren dat ze helemaal voor elkaar gemaakt waren. Stellen die serieus het voornemen hadden om voor altijd bij elkaar te blijven. Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen; ze geloofden er in.

Vervolgens zijn de meest voorkomende redenen dat relaties uit elkaar spatten:  uit elkaar gegroeid, overspel, niet meer goed met elkaar kunnen communiceren en een gebrek aan seks of emotionele verbinding.

Rara hoe kan dat? Wat gaat er mis tussen het moment dat een stel er helemaal van overtuigd is dat ze de ware hebben gevonden en het moment dat ze tot de conclusie komen dat dit toch echt niet het geval was?

Relatiecoaching om wat mooi is te behouden

Inmiddels zijn we al lang vertrouwd met de mogelijkheid tot relatietherapie, als de liefdesrelatie zich in zwaar weer bevindt. Wat nieuwer is, is relatiecoaching. Relatiecoaching richt zich meer op het blijven ontwikkelen van de liefdesrelatie om er voor te zorgen dat dat wat mooi is, ook mooi blijft. Relatiecoaching stimuleert als het ware het reguliere onderhoud van een liefdesrelatie, zodat mogelijke issues in een vroegtijdig stadium al worden opgemerkt en opgelost. Op deze wijze wordt voorkomen dat kleine issues groot worden of dat ze zo lang door etteren, dat op een gegeven moment de gehele relatie erdoor verziekt is geraakt.

Omdat relatieleed voorkomen kan worden

Lian Vos is zo’n Relatiecoach. En omdat zij iedere dag werkt aan meer geluk in de liefde, is zij ervan overtuigd dat veel relatieleed voorkomen en verholpen kan worden door bewuster met de liefde om te gaan. Met het ontwikkelen en lanceren van de Nationale Relatiewandeling ‘Elements of Love’ wil zij hiertoe dan ook graag de drempel verlagen. Vandaar dat je deze wandeling kosteloos via haar website kunt downloaden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!