shapeware eerste date

Nationale lingeriedag: kleed je aan om uit te kleden!

We hebben het allemaal, het is het eerste dat we ‘s ochtends aantrekken en het laatste dat we ‘s avonds uittrekken, sommigen hebben er een fetisj mee – en toch weten we maar heel weinig over dit kledingstuk.

Ondergoed of lingerie?

De gemiddelde vrouw heeft 20 sets dagelijks ondergoed en 15 sets voor speciale gelegenheden. Onze moeders riepen altijd dat het zo belangrijk was om goed ondergoed te hebben – je bh om je steun te geven en je onderbroek om je buik te verbergen. Maar op Nationale Lingeriedag deelt LELO, wereldmarktleider in intieme speeltjes, een paar dingen die onze moeders ons niet vertelden.

Tijd besteden

Voor het geval je het nog niet wist: 24 april is het Nationale Lingeriedag – de dag waarop we het enige ding vieren dat misschien tussen jou en je HEMA-ondergoed staat. En de dag waarop we jou uitnodigen een klein beetje meer tijd te besteden aan het kiezen van de lingerie die je helpt om goede tijden in te luiden.

Wie heeft de lingerie uitgevonden?

Zoals met veel onderwerpen kunnen we lingerie terug traceren tot de oude Grieken. Zij waren de eersten die lingerie droegen, en je kunt voor de sensuele touch altijd op de Fransen rekenen. In dit geval bedachten ze de bijzonder sexy term “lingerie“. En we hadden natuurlijk de French kiss al! Je vraagt je af wat het toch is met de Fransen dat ze zo veel met liefde hebben. Dus waarom is lingerie zo belangrijk dat ze haar eigen dag heeft gekregen?

Meer dan een gewoon kledingstuk

Wat onder je kleding zit, doet ertoe. De lingerie die een vrouw draagt, zegt veel over haar karakter. Bijvoorbeeld of ze ontspannen of bazig is, een vrije geest of iemand die alles volgens het boekje doet. Het helpt een vrouw te definiëren als mooi en vrouwelijk, actief of elegant.

Uitpakken voor je plezier

Wie houdt er niet van cadeautjes? Je cadeau onder de kerstboom zien liggen en het papier eraf scheuren geeft net zo’n goed gevoel als het cadeau zelf. Daar zijn we het waarschijnlijk allemaal wel over eens. Met lingerie is het niet anders. Je plaagt ermee, stimuleert de fantasie en bouwt er een bepaalde verwachting mee op, met als hoogtepunt het moment waarop je je ervan ontdoet.

Kleed je aan om je uit te kleden

Aan de ene kant vergroot je je zelfvertrouwen door sexy lingerie te dragen. Je viert je zelfacceptatie en zet je lichaam in de etalage, wat je dwingt het te omarmen. Aan de andere kant zal dat vergrote zelfvertrouwen leiden tot een beter seksleven – je zult je vrij voelen om te gaan ontdekken en je verlangens, dromen en fantasieën te delen, fantasieën die je geest zullen voeden en bevrijden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.