flirten

Nationale flirtdag als antwoord op #metoo

Door drie grote trends – de individualisering van de samenleving, het toenemende computer en smartphone gebruik, en de #metoo-affaire – worden mensen steeds minder sociaal, starten ze liever in hun telefoon, en wordt flirten steeds abnormaler.

Nationale Flirtdag

Daarom hebben blogs MannenBrein.nl en AttractionGym.nl de Nationale flirtdag (nationaleflirtdag.nl) in het leven geroepen die op 14 maart zal plaatsvinden. Om sociaal contact en flirten weer een normaal onderdeel van het leven te maken. Op deze dag wordt de Nederlander uitgedaagd om een wildvreemde op straat, op het perron of in de supermarkt een compliment te geven en wie weet waar het toe leidt…

Gebrek aan sociaal (romantisch) contact

Waar onze ouders elkaar nog vonden via de jeugdsoos, kerk en andere sociale verenigingen, daar verstoppen jongeren (en oudere jongeren) zich achter de schermen van hun smartphones en computers. Dat apps als Tinder succesvol zijn wordt niet ontkent. Maar er gaat ook veel verloren. Onderzoeken tonen aan dat sociale vaardigheden lijden onder de digitalisering van de samenleving. Ook hebben mensen in toenemende mate moeite romantische gevoelens op een positieve manier te uiten.

De #Metoo-affaire slaat door

Na de #metoo-affaire zijn mannen zich nóg meer bewust van hun rol en de angst om iets ‘verkeerd’ of iets onbedoeld intimiderends te doen. Dit bedreigt de seksuele vrijheid en vergroot de passiviteit in sociale romantische contacten.  Mannen moeten de vrijheid hebben, het wordt zelfs van ze verwacht, om initiatief te nemen.

Flirten en verleiden mag!

Nederlanders moeten weer trots worden op hun flirtcultuur. Flirten en sociaal contact zijn gezond voor je. Complimentjes, aanraking en het flirtspel zorgen dat ‘gelukshormonen’ vrijkomen, die niet alleen leidt tot romantiek maar tot allerlei sociale- en gezondheidsvoordelen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk HOE dat gebeurt.

Flirtmentaliteit

Om de Nederlandse flirtmentaliteit een boost te geven is de Nationale Flirtdag in het leven geroepen. Een dag waarop iedereen toestemming krijgt om vrijelijk en naar hartenlust, mits op een leuke positieve manier, te flirten met die speciale persoon. Of personen.

Soort ‘valentijnsdag voor vrijgezellen’

Iedereen, man en vrouw, jong en oud, wordt uitgedaagd om op 14 maart, één maand na Valentijnsdag, te laten blijken dat ze niet bang zijn te laten merken dat ze iemand leuk vinden. Het kan zo onschuldig zijn als een complimentje zonder bijbedoelingen, puur als charmant gebaar, tot regelrechte versierpogingen op een sociaal intelligente manier waarbij een man weer man kan zijn, en de vrouw weer vrouw.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.