Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
flirten
13 maart 2018

Nationale flirtdag als antwoord op #metoo

Door drie grote trends – de individualisering van de samenleving, het toenemende computer en smartphone gebruik, en de #metoo-affaire – worden mensen steeds minder sociaal, starten ze liever in hun telefoon, en wordt flirten steeds abnormaler.

Nationale Flirtdag

Daarom hebben blogs MannenBrein.nl en AttractionGym.nl de Nationale flirtdag (nationaleflirtdag.nl) in het leven geroepen die op 14 maart zal plaatsvinden. Om sociaal contact en flirten weer een normaal onderdeel van het leven te maken. Op deze dag wordt de Nederlander uitgedaagd om een wildvreemde op straat, op het perron of in de supermarkt een compliment te geven en wie weet waar het toe leidt…

Gebrek aan sociaal (romantisch) contact

Waar onze ouders elkaar nog vonden via de jeugdsoos, kerk en andere sociale verenigingen, daar verstoppen jongeren (en oudere jongeren) zich achter de schermen van hun smartphones en computers. Dat apps als Tinder succesvol zijn wordt niet ontkent. Maar er gaat ook veel verloren. Onderzoeken tonen aan dat sociale vaardigheden lijden onder de digitalisering van de samenleving. Ook hebben mensen in toenemende mate moeite romantische gevoelens op een positieve manier te uiten.

De #Metoo-affaire slaat door

Na de #metoo-affaire zijn mannen zich nóg meer bewust van hun rol en de angst om iets ‘verkeerd’ of iets onbedoeld intimiderends te doen. Dit bedreigt de seksuele vrijheid en vergroot de passiviteit in sociale romantische contacten.  Mannen moeten de vrijheid hebben, het wordt zelfs van ze verwacht, om initiatief te nemen.

Flirten en verleiden mag!

Nederlanders moeten weer trots worden op hun flirtcultuur. Flirten en sociaal contact zijn gezond voor je. Complimentjes, aanraking en het flirtspel zorgen dat ‘gelukshormonen’ vrijkomen, die niet alleen leidt tot romantiek maar tot allerlei sociale- en gezondheidsvoordelen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk HOE dat gebeurt.

Flirtmentaliteit

Om de Nederlandse flirtmentaliteit een boost te geven is de Nationale Flirtdag in het leven geroepen. Een dag waarop iedereen toestemming krijgt om vrijelijk en naar hartenlust, mits op een leuke positieve manier, te flirten met die speciale persoon. Of personen.

Soort ‘valentijnsdag voor vrijgezellen’

Iedereen, man en vrouw, jong en oud, wordt uitgedaagd om op 14 maart, één maand na Valentijnsdag, te laten blijken dat ze niet bang zijn te laten merken dat ze iemand leuk vinden. Het kan zo onschuldig zijn als een complimentje zonder bijbedoelingen, puur als charmant gebaar, tot regelrechte versierpogingen op een sociaal intelligente manier waarbij een man weer man kan zijn, en de vrouw weer vrouw.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Wauw iemand heeft #metoo niet helemaal begrepen.. Lekkere datingssite ben je dan.

    Eline | 13-03-2018
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Flirten: wie moet er beginnen?

Flirten is hartstikke leuk en spannend! Het kan leiden tot een...

10 flirt tips voor tijdens het uitgaan

Ondanks het virtuele geflirt op datingapps en datingsites zijn er natuurlijk...

3 tips om je eerste date goed door te komen

Vaak kan de aanloop naar een eerste date erg spannend zijn....

Flirten op een uitvaart kan wel, ruzie maken niet

Ruzie maken of dronken zijn kan echt niet op een uitvaart....

Flirty Dancing: Wendy van Dijk swingt met singles

Wendy van Dijk heeft haar eerste programma bij SBS6 te pakken,...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie