met de billen bloot

Naakt op vakantie wordt steeds populairder

Naakt reizen ofwel de ‘nakation’ werd eerder dit jaar al benoemd als één van de snelst groeiende trends binnen de reisindustrie. Naturisme is een eeuwenoud concept maar de trend bereikt steeds vaker het grotere publiek door de vele gezondheidsvoordelen en rust en ruimte die een naturistenvakantie met zich meebrengt.

Drie pijlers waar vakantiegangers in deze tijden vaak naar op zoek zijn. France 4 Naturisme, de grootste aanbieder van naturistische vakantiedorpen in de charmantste gebieden van Frankrijk opent deze maand haar deuren weer voor bezoekers. Voor eenieder die één met de natuur wilt zijn en op zoek is naar een oase van rust in luxe kampeeraccommodaties, kan een naturistenvakantie precies die uitkomst brengen.

Steeds vaker naakt op vakantie

Dat alleen ouderen ervoor kiezen om naakt op vakantie te gaan is een achterhaalde gedachte. Eenieder die weleens heeft geskinnydipt weet namelijk dat geen kleding dragen een bijzonder bevrijdend gevoel kan geven. Steeds vaker kiezen millennials er dan ook voor om even uit de hectische prestatiemaatschappij te stappen. Van een social media detox tot het opnemen van principes uit het minimalisme – Less is more en dat geldt dus ook voor kleding.

Naturisme

Naturisme kan gezien worden als een cadeautje aan het lichaam. Geen belemmeringen, regels of schaamte. Zwemmen zonder badkleding, zonnen zonder witte strepen en je verbonden voelen met de natuur. Naturistencampings bevinden zich ook vaak in mooie, ruim opgezette natuurgebieden waar je voldoende privacy en ruimte hebt. Ideaal voor wie nu juist de massa wilt vermijden.

Naakt zijn is gezond

Naturisme brengt ook veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Overdag krijg je een flinke dosis Vitamine D binnen die geleidelijk door de huid wordt opgenomen terwijl je ‘s nachts beter slaapt door dat het slaaphormoon melatonine en het groeihormoon HGH minder snel afbreken. Ook stimuleert naturisme een betere bloedcirculatie en vermindering van verspreiding van bacteriën. Je lichaamstemperatuur wordt namelijk beter geregeld, omdat de warmte niet blijft hangen in kleding waardoor je overmatig gaat zweten.

Opening van de naturistencampings

Eerder deze week opende campings Arnaoutchot en Euronat aan de Atlantische kust en Riva Bella op Corsica weer de deuren voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Camping Le Serignan Plage Nature en Domaine De La Sablière volgen op 6 juni. Domaine De Bélézy in de kleurrijke Provence zal haar deuren op 19 juni openen voor het publiek.

Veiligheids- en hygiënenormen

Alle campings onder de groep France 4 Naturisme hebben veelzijdige maatregelen ingevoerd waarbij veiligheids- en hygiënenormen voor bezoekers en personeel centraal staan. Hierbij wordt rekening gehouden met adviezen en maatregelen vanuit de Franse overheid en de FNHPA (Franse Federatie van de Campings). Zo worden accommodaties en collectieve sanitaire voorzieningen met extra aandacht voor de veiligheid, gezondheid en het comfort van de gasten gereinigd en gedesinfecteerd. Ook beddenlakens en handdoeken worden gewassen op hoge temperatuur comfort hygiëne maatregelen. Zwembaden en spafaciliteiten worden continue gedesinfecteerd en ligstoelen op de al ruime buitenplaatsen worden met anderhalve meter afstand uit elkaar geplaatst. Massagebehandelingen kunnen bij een selectie campings ook in de buitenlucht of op privé terrassen geboekt worden.

Activiteiten voor kinderen zoals animaties, sport en creatieve activiteiten gaan door. Restaurants op de campings zijn ook open en bieden een dinerervaring op gepaste afstand. Ook is er de mogelijkheid voor bezoekers om maaltijden af te halen om in het comfort van eigen accommodatie te nuttigen.

Bron: Verkeersbureau

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!