adam zkt eva

Naakt daten op tv loopt als een tiet

Succes met de liefde heeft niets te maken met je uiterlijk, het gaat om je houding. Deze stelling komt uit het boek De ideale vrouw is een bitch uit 2006. Deze uitspraak lijkt anno 2015 echt achterhaald als je Adam zkt Eva de afgelopen week gezien hebt. De Nederlandse blote datingshow op RTL5. Naakt daten op tv loopt als een tiet, om in gepaste termen te blijven.

Naakt daten op tv loopt als een tiet

Het nieuw datingprogramma Adam zkt Eva, waarbij singles op een onbewoond eiland naakt  met elkaar kennis maken. Het deel dat ik gezien heb, was waar Nathalie viel voor Rob. Van het tweede stel dat in beeld kwam viel de man ook voor Nathalie, meer dan voor zijn eigen date Esther. Waarom? Nathalie is van beroep model, heeft een mooi gebruind lichaam waarop niks is aan te merken, lange blonde haren, die verleidelijk over haar ene borst hangen. Esther daarentegen was ook blond, maar beduidend meer aan de maat, grotere borsten, minder strak, meer buikje. Net niet, zoals de tweede man Stefan het verwoordde.

Samenhang liefde en uiterlijk

Dat de beide mannen voor Nathalie vallen, zal niemand in eerste instantie verbaasd hebben. Maar vraag jij je als kijker ook niet af waarom dergelijke mooie mensen zo’n datingprogramma nodig hebben om aan een partner te komen. Zou de stelling dat succes met de liefde niets te maken heeft met je uiterlijk, maar dat het gaat om je houding, dan toch een kern van waarheid bevatten.

Wat vonden jullie van de houding van deze 4 getoonde naaktelingen? Persoonlijk vond ik het niet prettig. Mogelijk schort er dus iets aan je houding of aan je instelling, wanneer je dolgraag een partner wilt hebben, maar het je steeds niet lukt.

Beginselen van aantrekkelijkheid

Wat zegt het eerder genoemde boek uit 2006 hierover? Er worden 100 beginselen van aantrekkelijkheid besproken. De eerste is eigenlijk meteen van toepassing. “Alles waar een man op jaagt, gaat er vandoor.” De uitleg volgt. “Als je een zwart negligé draagt, rent hij pas weg nadat hij seks met je heeft gehad.” Waarom zouden mannen vluchten? Hij gaat er vandoor omdat uit haar gedrag blijkt dat ze zichzelf niet veel waard vindt. De relatie is nieuw maar oppervlakkig. Ze heeft al haar troeven al op tafel gelegd.

De man denkt dat de vrouw wel erg wanhopig moet zijn, of altijd met jan en alleman het bed in duikt. Zijn waardering, ook al heeft ze veel moeite gedaan bij de date, verdwijnt snel. Zodra een man zijn respect verliest voor een vrouw, omdat ze bereid is zichzelf neer te halen, verliest hij ook zijn verlangen naar haar. Of ze nu een zwart negligé draagt of naakt is, dat doet er niet meer toe.

Een droomvrouw daarentegen loopt niet het vuur uit haar sloffen om indruk te maken. De man voelt zich hierbij de koning te rijk. En het enige verschil is de hoeveelheid tijd en moeite die hij eerst heeft moeten doen. Hij heeft haar niet zomaar gekregen en heeft dan meer waardering voor haar.

Behoud altijd je waardigheid

Het laatste aantrekkelijkheidsbeginsel vind ik ook een mooie en van toepassing. “Waardigheid is de meest aantrekkelijke eigenschap die je kunt hebben.” Ik ben daarom ook zeer benieuwd of het daten zonder kleren echte stellen gaat opleveren, die ook in het echte leven met kleren aan, elkaar nog steeds, of vooral juist, op waarde kunnen schatten. En dat naakt daten op tv loopt als een tiet? Blijkbaar zijn we toch allemaal nieuwsgierig hoe anderen er in hun blootje uit zien, als een soort van spiegel voor ons zelf. En hoe anderen zich gedragen, daar kun je alleen maar van leren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam