eerste date verschillen

Na kerst singles massaal actief op datingsites

Kerst is voor singles soms een ware martelgang. Naast de ongemakkelijke situaties die ontstaan als singles hun kerst met bevriende stelletjes vieren, leidt ook de confrontatie met het alleen zijn bij veel vrijgezellen tot actie. Rond de kerstdagen zien datingsites daardoor een ware explosie van het aantal aanmeldingen. Dit schrijft Metro.

„Je kunt de klok er op gelijk zetten. Bij ons is tweede kerstdag de drukste dag van het jaar”, zegt Stefan van den Berg van Lexa.nl. ,,Bestaande leden zijn die dag twee keer zo actief met reageren en berichten sturen dan op andere dagen en het aantal nieuwe inschrijvingen is tot drie keer zoveel als op een gemiddelde andere dag.”

De verklaring volgens Van den Berg licht voor de hand: „Tweede kerstdag hoeven singles niet naar schoonouders, ze zijn vrij. Op eerste kerstdag  zijn ze vaak bij familie geweest en hier zijn zij geconfronteerd met andere stellen of er zijn vragen gesteld over hun alleen zijn. Dat leidt er toe dat het elk jaar op tweede kerstdag feest is bij ons.”

Na de kerst

En ook na de kerstdagen blijft de piek van nieuwe vrijgezellen op zoek naar de liefde zich doorzetten tot half januari. „We zijn net een sportschool. Vrijgezellen bedenken goede voornemens voor het komende jaar en vaak is dat de liefde vinden. Op een gemiddelde dag in het jaar hebben wij ongeveer 1 nieuwe inschrijving per minuut. Dat zijn er 1400 per dag. Na de kerstdagen zijn dit er 3000 per dag.”

Bij datingsite Relatieplanet.nl constateren zij op basis van voorgaande jaren hetzelfde. „December en januari zijn onze belangrijkste maanden”, zegt Ralph Kattenbeld vanRelatieplanet.nl . „Tijdens kerst zien wij een stijging van 50 procent ten opzichte van een gemiddelde dag in november. De rest van de decembermaand zien we een stijging van 30 procent en die houdt aan in januari tot ongeveer rond Valentijnsdag.” Ook Kattenbeld wijt deze drang van vrijgezellen om in december en januari op zoek te gaan naar een relatie aan de confrontatie met verliefde stellen rond de feestdagen. „Het is buiten donker en koud, singles missen gezelschap, een relatie of maatje. Dat zien zij tijdens feestdagen ook bij familie en vrienden met partners. En de goede voornemens voor komend jaar spelen daarna ook een grote rol.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.