eerste date verschillen

Na kerst singles massaal actief op datingsites

Kerst is voor singles soms een ware martelgang. Naast de ongemakkelijke situaties die ontstaan als singles hun kerst met bevriende stelletjes vieren, leidt ook de confrontatie met het alleen zijn bij veel vrijgezellen tot actie. Rond de kerstdagen zien datingsites daardoor een ware explosie van het aantal aanmeldingen. Dit schrijft Metro.

„Je kunt de klok er op gelijk zetten. Bij ons is tweede kerstdag de drukste dag van het jaar”, zegt Stefan van den Berg van Lexa.nl. ,,Bestaande leden zijn die dag twee keer zo actief met reageren en berichten sturen dan op andere dagen en het aantal nieuwe inschrijvingen is tot drie keer zoveel als op een gemiddelde andere dag.”

De verklaring volgens Van den Berg licht voor de hand: „Tweede kerstdag hoeven singles niet naar schoonouders, ze zijn vrij. Op eerste kerstdag  zijn ze vaak bij familie geweest en hier zijn zij geconfronteerd met andere stellen of er zijn vragen gesteld over hun alleen zijn. Dat leidt er toe dat het elk jaar op tweede kerstdag feest is bij ons.”

Na de kerst

En ook na de kerstdagen blijft de piek van nieuwe vrijgezellen op zoek naar de liefde zich doorzetten tot half januari. „We zijn net een sportschool. Vrijgezellen bedenken goede voornemens voor het komende jaar en vaak is dat de liefde vinden. Op een gemiddelde dag in het jaar hebben wij ongeveer 1 nieuwe inschrijving per minuut. Dat zijn er 1400 per dag. Na de kerstdagen zijn dit er 3000 per dag.”

Bij datingsite Relatieplanet.nl constateren zij op basis van voorgaande jaren hetzelfde. „December en januari zijn onze belangrijkste maanden”, zegt Ralph Kattenbeld vanRelatieplanet.nl . „Tijdens kerst zien wij een stijging van 50 procent ten opzichte van een gemiddelde dag in november. De rest van de decembermaand zien we een stijging van 30 procent en die houdt aan in januari tot ongeveer rond Valentijnsdag.” Ook Kattenbeld wijt deze drang van vrijgezellen om in december en januari op zoek te gaan naar een relatie aan de confrontatie met verliefde stellen rond de feestdagen. „Het is buiten donker en koud, singles missen gezelschap, een relatie of maatje. Dat zien zij tijdens feestdagen ook bij familie en vrienden met partners. En de goede voornemens voor komend jaar spelen daarna ook een grote rol.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.