Kerst is voor singles soms een ware martelgang. Naast de ongemakkelijke situaties die ontstaan als singles hun kerst met bevriende stelletjes vieren, leidt ook de confrontatie met het alleen zijn bij veel vrijgezellen tot actie. Rond de kerstdagen zien datingsites daardoor een ware explosie van het aantal aanmeldingen. Dit schrijft Metro.

„Je kunt de klok er op gelijk zetten. Bij ons is tweede kerstdag de drukste dag van het jaar”, zegt Stefan van den Berg van Lexa.nl. ,,Bestaande leden zijn die dag twee keer zo actief met reageren en berichten sturen dan op andere dagen en het aantal nieuwe inschrijvingen is tot drie keer zoveel als op een gemiddelde andere dag.”

De verklaring volgens Van den Berg licht voor de hand: „Tweede kerstdag hoeven singles niet naar schoonouders, ze zijn vrij. Op eerste kerstdag  zijn ze vaak bij familie geweest en hier zijn zij geconfronteerd met andere stellen of er zijn vragen gesteld over hun alleen zijn. Dat leidt er toe dat het elk jaar op tweede kerstdag feest is bij ons.”

Na de kerst

En ook na de kerstdagen blijft de piek van nieuwe vrijgezellen op zoek naar de liefde zich doorzetten tot half januari. „We zijn net een sportschool. Vrijgezellen bedenken goede voornemens voor het komende jaar en vaak is dat de liefde vinden. Op een gemiddelde dag in het jaar hebben wij ongeveer 1 nieuwe inschrijving per minuut. Dat zijn er 1400 per dag. Na de kerstdagen zijn dit er 3000 per dag.”

Bij datingsite Relatieplanet.nl constateren zij op basis van voorgaande jaren hetzelfde. „December en januari zijn onze belangrijkste maanden”, zegt Ralph Kattenbeld vanRelatieplanet.nl . „Tijdens kerst zien wij een stijging van 50 procent ten opzichte van een gemiddelde dag in november. De rest van de decembermaand zien we een stijging van 30 procent en die houdt aan in januari tot ongeveer rond Valentijnsdag.” Ook Kattenbeld wijt deze drang van vrijgezellen om in december en januari op zoek te gaan naar een relatie aan de confrontatie met verliefde stellen rond de feestdagen. „Het is buiten donker en koud, singles missen gezelschap, een relatie of maatje. Dat zien zij tijdens feestdagen ook bij familie en vrienden met partners. En de goede voornemens voor komend jaar spelen daarna ook een grote rol.”

2 reacties

  1. Als man lid worden van een ( betaalde) datingsite is verloren zaak, omdat vrouwen veel en veel meer reacties krijgen dan alleen die van jou.Vrouwen hebben vaak torenhoge eisen, en je wordt 9 van de 10x afgewezen, terwijl ze je totaal niet kennen; ze gaan liever voor die man met dat leuke koppie en de patser, welke hen later bedriegt en bedonderd.Een jongen die wel lief, eerlijk, goed, zorgzaam en serieus is, krijgt geen kans ; enkel en alleen vanwege het beeld ( uiterlijk) wat de dames hebben.

  2. Bert, mannen zijn precies hetzelfde, die kijken op datingsites ook enkel naar het uiterlijk en de leeftijd van de vrouw. Dat is ook waarom datingsites niet voor iedereen de beste oplossing is om een partner te vinden. Wat is er mis met in het echte leven een vrouw aan te spreken in plaats van al je pijlen op datingsites te richten? Er zijn meer manieren om vrouwen te ontmoeten dan enkel datingsites!

Reacties zijn gesloten.