seksuele intimidatie

Na hashtag #MeToo volgen #Ihave en #Iwill

Ook slachtoffer geweest van misbruik of seksuele intimidatie? Dan heb je misschien ook een bericht geplaatst op social media met de hashtag #MeToo. Inmiddels laten de mannen ook van zich horen met de hashtag: #Ihave. Zij  willen ermee bekennen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Mannen erkennen

Gisteren kwamen schoorvoetend de eerste mannen naar buiten met de erkenning dat ze de fout in zijn gegaan. “Deze is voor mannen die vrouwen seksueel lastiggevallen of aangerand hebben. De opdracht om hier moedig over te zijn, moet niet liggen bij hen die daarvan het slachtoffer zijn. Dit is een kans voor mannen om iets te doen tegen de onderdrukking van vrouwen”, schreef Stephen, één van de eersten die de hashtag in dit verband gebruikten.

Hij kreeg snel navolging. “De meesten van ons hebben vrouwen weleens slecht behandeld”, schreef bijvoorbeeld Jerry Scott op Twitter:

Middelpunt

Het gebruik van #Ihave lijkt geboren uit de beste bedoelingen, maar sommige vrouwen verwijten mannen juist dat ze daardoor de aandacht afleiden van het werkelijke probleem door niet de getroffen vrouwen, maar zichzelf in het middelpunt van de belangstelling te zetten:

 

#Ihave aanvulling #Iwill

Zelfs #Ihave heeft alweer een aanvulling gekregen: #Iwill. Daarmee kunnen mannen, na een mogelijke schuldbekentenis, aangeven dat ze voortaan hun best zullen doen om hun gedrag te veranderen:

Probleem aankaarten

Het was actrice Alyssa Milano die vrouwen zondag vroeg het probleem van seksuele intimidatie en aanranding aan te kaarten door haar oproep te beantwoorden met ‘Me too’ (‘Ik ook’). Daardoor zou de omvang van het probleem pas echt duidelijk worden, zei ze. Haar oproep kreeg onmiddellijk massaal navolging. Uit een eerder gehouden ‘singles & seks’ enquête van online magazine Singlessite.nl bleek dat zowel mannelijke als vrouwelijke singles te maken krijgen met ongewenste intimiteiten tijdens het daten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!