selectief doof

Muziek windt meer op dan streling

Ben je van plan je partner vanavond te gaan verleiden, dan doe je er goed aan alvast een passend muziekje uit te kiezen. Het juiste liedje is voor 40 procent onder ons namelijk de ideale manier om opgewonden te raken en zelfs efficiënter dan een streling van de partner.

Dat is gebleken uit ‘Science Behind The Song’, een recente studie van Spotify waarbij de link tussen muziek, romantiek en verleiding werd geanalyseerd. Voor de studie werden 2.000 Britten tussen 18 en 91 jaar ondervraagd, met (ongeveer) een gelijke verhouding tussen mannen en vrouwen.

Perfect tijdens seks

“Het is niet verwonderlijk dat zoveel respondent muziek opwindend vinden in de slaapkamer”, vindt muziekpsycholoog Daniel Mullensiefen, die de studie leidde. “Muziek activeert namelijk dezelfde genotscentra in het brein als degene die reageren op eten, drugs en … seks.

Niemand had echter verwacht dat het meest opwindende liedje de soundtrack van een dansfilm uit de jaren ’80 zou zijn. Nochtans was uit ‘She’s Like The Wind’ uit ‘Dirty Dancing’ de favoriet van zowel vrouwen als mannen.

Mullensiefen vindt het echter niet verrassend dat ook mannen voor zo’n melig liedje kiezen. “Zij zijn namelijk bereid om hun muzieksmaak aan te passen om meer succes te hebben in de slaapkamer.”

Wil je toch liever iets anders horen tijdens de seks? Dan kan je ook kiezen voor ‘Sexual Healing’ van Marvin Gaye, dat uitgeroepen werd tot tweede favoriet. ‘Bolero’ van Ravel eindigde op een derde plaats.

“De beste liedjes om opgewonden te raken hebben dezelfde vocale eigenschappen, zoals een groot dynamisch bereik, meer gebruik van de hoge borststem en rasperigheid.” Hij geeft ‘Sexual Healing’ en ‘Let’s Get it On’ van Marvin Gaye als beste voorbeelden.

Beter dan seks

Verder vonden één op de drie deelnemers dat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen een liedje is dat ‘beter is dan seks’. Dat gold ook voor onder andere ‘Sex on Fire’ van Kings of Leon en ‘Angels’ van Robbie Williams.

“Dat zijn liedjes die een onverwachte wending nemen, waardoor we reageren op een zeer emotionele, maar ook zeer positieve manier”, aldus Mullensiefen.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.