muziek relatie liefde

Muziek verhoogt plezier in de slaapkamer

Muziekstreamingdienst Deezer onderzocht in samenwerking met een seks-expert de invloed van muziek op seks. Meer dan de helft van de ondervraagden (55%) vindt wel degelijk dat muziek de prestaties in de slaapkamer verbetert. 18% van de mannen durft zelfs te stellen dat de seks langer duurt met muziek op de achtergrond. Van de vrouwen is minder dan 10% daar het echter mee eens…

Romantisch

Een op de vijf respondenten (19%) raakt meer opgewonden van muziek. Muziek blijkt dan ook lustopwekkender te werken dan bijvoorbeeld oesters, alcohol, chocolade of romantische kaarsverlichting. Bij de eerste keer met een nieuwe partner kan een muziekje ook geen kwaad; 17% geeft aan dat muziek de situatie minder ongemakkelijk maakt. 16% gelooft er heilig in dat seks simpelweg wordt verbeterd met achtergrondmuziek.

Seksprestaties

Bijna de helft (45%) vindt ritme en stem de belangrijkste factoren bij het verhogen van de seksprestaties. Pop, R&B en rock zijn het meest populair tussen de lakens. Heavy metal en rap daarentegen zijn enorme afknappers in de slaapkamer. Marvin Gaye’s Let’s Get It On, Rihanna’s Skin en Lil Wayne’s Lollipop zijn de beste tracks tijdens de seks. En ondanks zijn populariteit, wordt Justin Bieber liever overgeslagen. Zaterdagavond tussen 10 en middernacht is het meest populaire tijdstip om samen het bed in te duiken. Toevallig of niet, het feit doet zich ook voor dat Let’s Get It On van Marvin Gaye met 96% stijgt in het aantal streams ten opzichte van een weekdag.

Slecht nummer(tje)

Tracy Cox, seks- en relatie-expert: Muziek is een krachtig afrodisiacum. Het verbaast me dus niets dat het de seksuele prestaties verbetert. Muziek zorgt voor de aanmaak van dopamine, het gelukshormoon. Hetzelfde gebeurt als je intiem wordt met een persoon dus je komt automatisch in de stemming,” stelt Cox, die wekelijks een column voor de Daily Mail schrijft en eerder te gast was bij Oprah en CNN. “Een slecht nummer kan overigens ook voor het tegenovergestelde zorgen dus zet niet zomaar een willekeurig nummer op, adviseert ze.” 

Sarah Maria Dadema, muziekredacteur bij Deezer in Nederland: “Meer dan de helft van de mensen beweert dat muziek een directe impact heeft op hun bedprestaties. Er is dus duidelijk een natuurlijke synergie tussen muziek en seks. De functie ‘Flow’ identificeert wat jij wilt horen en doet aanbevelingen passend bij jouw muzieksmaak en stemming. Zo komen jullie beide moeiteloos in de stemming!”

Met deze Sexy Slaapkamer Hits, samengesteld door Sarah, kan het in ieder geval ook niet meer misgaan:

De meest sexy stemmen tijdens de seks:

 1. Marvin Gaye
 2. Michael Buble
 3. Lionel Richie
 4. Luther Van Dross
 5. Frank Sinatra
 6. John Legend
 7. Rihanna
 8. Nina Simone
 9. Stevie Wonder
 10. Gary Barlow

Top tien tracks waarmee je in de stemming komt:

 1. Skin – Rihanna
 2. Let’s Get It On – Marvin Gaye
 3. Lollipop – Lil Wayne
 4. Drunk In Love – Beyoncé
 5. Love to Love You Baby – Donna Summer
 6. Me & U – Cassie
 7. Love Me Like You Do – Ellie Goulding
 8. Magic – Coldplay
 9. Intro – The XX
 10. Sexy Back – Justin Timberlake

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.