multi daten

Multi daten: de spelregels

Ben je als single lekker aan het daten? Dan spreek je in een week vast wel eens met verschillende singles af in plaats van te wachten of de date met X een succes voordat je afspreekt met date Y. Multi daten, tegenwoordig doet vrijwel iedereen het. Maar wat zijn de spelregels?

Mannen daten vrouwen daten

Mannen hadden de slag van het multi daten al eerder te pakken. Eenmaal een datingprofiel en online is het flirten, mailen en afspreken geblazen. En niet met 1 maar soms wel met 2 of meer leuke dates in dezelfde week. Kansen spreiden en geen tijd verliezen op zoek naar de ware. Veel vrouwen hadden hier lange tijd wat meer moeite mee. Voor hen voelde het toch al snel een beetje als ‘bedrog’ wanneer ze op dinsdag met Xander zaten te borrelen en op vrijdag met Peter te eten. Inmiddels draaien ook de single ladies hun hand niet meer om voor multi dating. En dat is ook logisch, want in de prille verkenningsfase is het niet nodig om je druk te maken over exclusiviteit.

Exclusiviteit

Want wil je meerdere leuke mannen of vrouwen leren kennen, dan doe je dat gewoon, zolang je daar maar eerlijk en tactvol mee omspringt. Als jouw date je vraagt of hij/zij de enige is waar je op dat moment mee date dan is het wel zo netjes om hem of haar duidelijk te maken dat je nog aan het ‘rondkijken’ bent en met een aantal mensen voor een date hebt afgesproken. Andersom kan jij je natuurlijk ook vragen of jij zijn/haar exclusieve date bent of dat er nog meer dates op de planning staan. Wil je monogaam daten, oftewel exclusief met elkaar en niet (meer) met anderen, dan is het zinvol hier ook duidelijk over te zijn naar elkaar.

Tips voor multi daten

Ben je van plan om met meerdere mannen / vrouwen tegelijkertijd te daten dan hebben we 5 tips voor je.

1.  Spreek niet met meerdere dates op één middag of avond af. Daarmee voorkom je, uiteraard onbedoelde, ongemakkelijke situaties. Want wat als je eerste date uitloopt en de tweede zich al aandient.. Leuke anekdote voor op feesten en partijen, maar het is niet alleen gênant oor je dates, ook jij zit in de stress.

2. Date je simultaan met meer dan drie mensen tegelijkertijd, dan kom je waarschijnlijk op de een of andere manier in de problemen. Je kunt er op wachten dat je niet meer weet welke info nou ook alweer bij welke date hoorde en dat is voor niemand prettig. Je aandacht is met meer dan 3 verschillende dates sowieso versnippert dus echt ‘connecten’ wordt lastig.

3. Blijf eerlijk over je gevoelens naar je date(s). Als jij na de eerste, tweede of derde date weet dat het echt nooit echt wat gaat worden tussen jullie, vertel het dan gewoon. Beschaafd en netjes.

4. Wanneer je voor 1 van je dates vlinders in je buik gaat voelen wordt het ook tijd om de koe bij de horens te vatten en dit eerlijk te vertellen tegen je andere dates. Ga over op 1 op 1 en leer elkaar in alle rust beter kennen.

5. Vraagt jouw date of hij/zij exclusief is of dat je ook met anderen date: lieg niet. Eerlijkheid duurt het langst en als je het onderwerp gewoon op tafel legt kun je er samen over praten.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.