multi daten

Multi daten: de spelregels

Ben je als single lekker aan het daten? Dan spreek je in een week vast wel eens met verschillende singles af in plaats van te wachten of de date met X een succes voordat je afspreekt met date Y. Multi daten, tegenwoordig doet vrijwel iedereen het. Maar wat zijn de spelregels?

Mannen daten vrouwen daten

Mannen hadden de slag van het multi daten al eerder te pakken. Eenmaal een datingprofiel en online is het flirten, mailen en afspreken geblazen. En niet met 1 maar soms wel met 2 of meer leuke dates in dezelfde week. Kansen spreiden en geen tijd verliezen op zoek naar de ware. Veel vrouwen hadden hier lange tijd wat meer moeite mee. Voor hen voelde het toch al snel een beetje als ‘bedrog’ wanneer ze op dinsdag met Xander zaten te borrelen en op vrijdag met Peter te eten. Inmiddels draaien ook de single ladies hun hand niet meer om voor multi dating. En dat is ook logisch, want in de prille verkenningsfase is het niet nodig om je druk te maken over exclusiviteit.

Exclusiviteit

Want wil je meerdere leuke mannen of vrouwen leren kennen, dan doe je dat gewoon, zolang je daar maar eerlijk en tactvol mee omspringt. Als jouw date je vraagt of hij/zij de enige is waar je op dat moment mee date dan is het wel zo netjes om hem of haar duidelijk te maken dat je nog aan het ‘rondkijken’ bent en met een aantal mensen voor een date hebt afgesproken. Andersom kan jij je natuurlijk ook vragen of jij zijn/haar exclusieve date bent of dat er nog meer dates op de planning staan. Wil je monogaam daten, oftewel exclusief met elkaar en niet (meer) met anderen, dan is het zinvol hier ook duidelijk over te zijn naar elkaar.

Tips voor multi daten

Ben je van plan om met meerdere mannen / vrouwen tegelijkertijd te daten dan hebben we 5 tips voor je.

1.  Spreek niet met meerdere dates op één middag of avond af. Daarmee voorkom je, uiteraard onbedoelde, ongemakkelijke situaties. Want wat als je eerste date uitloopt en de tweede zich al aandient.. Leuke anekdote voor op feesten en partijen, maar het is niet alleen gênant oor je dates, ook jij zit in de stress.

2. Date je simultaan met meer dan drie mensen tegelijkertijd, dan kom je waarschijnlijk op de een of andere manier in de problemen. Je kunt er op wachten dat je niet meer weet welke info nou ook alweer bij welke date hoorde en dat is voor niemand prettig. Je aandacht is met meer dan 3 verschillende dates sowieso versnippert dus echt ‘connecten’ wordt lastig.

3. Blijf eerlijk over je gevoelens naar je date(s). Als jij na de eerste, tweede of derde date weet dat het echt nooit echt wat gaat worden tussen jullie, vertel het dan gewoon. Beschaafd en netjes.

4. Wanneer je voor 1 van je dates vlinders in je buik gaat voelen wordt het ook tijd om de koe bij de horens te vatten en dit eerlijk te vertellen tegen je andere dates. Ga over op 1 op 1 en leer elkaar in alle rust beter kennen.

5. Vraagt jouw date of hij/zij exclusief is of dat je ook met anderen date: lieg niet. Eerlijkheid duurt het langst en als je het onderwerp gewoon op tafel legt kun je er samen over praten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam