snor

Movember leeft onder singles

Het is november, dé maand waarin menig man zijn snor laat staan voor het goede doel: ‘Movember’ . Reden voor online datingplatform Relatieplanet.nl om onder meer dan 4.800 singles te onderzoeken in hoeverre Nederlandse singles zich inzetten voor goede doelen en hoe populair de snor nu eigenlijk is bij single vrouwen. En wat blijkt? Onze singles zijn enorm liefdadig ingesteld. Vooral de single vrouwen.

Mannelijke weldoeners in trek

Ondanks dat een snor als afknapper geldt onder vrijgezellen vrouwen, blijkt een man met een Movembersnor juist wel bij hun in trek. Veel singles vinden het dan ook een pré wanneer hun date aan goede doelen geeft. Met name bij vrouwen zijn mannelijke weldoeners in trek. Het is voor hun een teken dat hun potentiële partner aan anderen denkt. Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat ruim driekwart van de singles aan goede doelen geeft.  Ook ‘Movember’ leeft onder de singles. Bijna driekwart, zowel mannen als vrouwen, denkt erover om dit charitatieve doel in november te steunen. En dat kan maar één ding betekenen: veel single snorren deze maand!

Veel single snorren in november

Ruim een derde heeft in zijn of haar omgeving helaas weleens te maken gehad met teelbal- of prostaatkanker. Bijna driekwart van de singles, zowel mannen als vrouwen, denkt er dan ook over om ‘Movember’ te steunen. De mannen die dit doel steunen gaan ook daadwerkelijk de snor laten groeien. Vrouwen tekenen geen snor op hun gezicht, maar steunen dit doel door vrienden te sponsoren. Net als haar singles zet ook Relatieplanet.nl zich deze maand in voor ‘Movember’ door voor elk nieuw lid in de maand november één euro te doneren aan dit goede doel. Ook op haar datingplatform worden ludieke acties uitgerold om het thema gezondheid bij mannen onder de aandacht te brengen.

Movembersnor is datemagneet

November is dé snorrenmaand. Maar hoe populair is de snor nu eigenlijk? Relatieplanet.nl legde deze vraag voor aan 1966 single vrouwen en wat blijkt? Het merendeel van de vrouwelijke singles vindt een snor eigenlijk maar niks. Ze vinden een man met snor onaantrekkelijk en het kriebelen van de snor tijdens het zoenen, wordt als grootste nadeel genoemd. Echter, een man die zijn snor laat staan voor ‘Movember’ vinden vrouwen juist geweldig! Ruim 68% juicht het laten groeien van een snor in de maand november toe.

De favoriete ‘moustache’

Het is daarmee een feit, de Movembersnor is hot onder vrijgezel Nederland. Het laat zien dat de snorrendrager in kwestie het hart op de juiste plek heeft zitten en dat is voor veel single vrouwen woest aantrekkelijk. Maar welke snor is nu het meest favoriet? Speciaal voor alle Movembermannen op zoek naar de liefde heeft Relatieplanet.nl uitgezocht welke snor het meest in trek is. Met een kleine meerderheid wordt de kleine dunne snor met twee strakke langwerpige driehoeken, verkozen boven anderen. Zoals Valerio Zeno hem draagt.

Man weet raad met bovenlip versiering

Het merendeel van de single mannen draagt op dit moment (nog) geen snor. De mannen (19%) die al wél een snor hebben doen dit, omdat ze het mooi en stoer vinden staan.  Besnorde  singles weten precies wat hun snor van hen verlangt: meer dan de helft van de singles verzorgt hun snor zelf en is hier doorgaans zo’n één tot vijf minuten mee bezig. De man met snor ervaart geen hindernissen van hun bovenlip versiering tijdens hun zoektocht naar de ware.  ‘Snorrie’ heeft voor hem geen invloed op het wel of niet vinden van een leuke date.

Onverwachte snor is welkom

Dat het hebben van een snor geen invloed heeft op de date blijkt wel uit het onderzoek  van Relatieplanet.nl. Op de vraag wat single vrouwen ervan zouden vinden wanneer een man tijdens de eerste date met snor verschijnt, terwijl hij op zijn profielfoto geen snor heeft, antwoordde het merendeel dat ze dat niet heel erg vinden. De ‘stoute snorren’ komen er goed vanaf met slechts een grappige opmerking van hun vrouwelijke date.

Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd onder 4.881 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.